Herreys: Låten passade väldigt bra för den tidsandan

Brödratrion Herreys bestående av Louie, Per & Richard slog igenom 1984. De var stora under några år på 80-talet och slog flera folkparksrekord. Louie är utbildad lärare och sköter en utbildningsverksamhet. Ett lag han gillar är Brynäs. Per är fortfarande inne och nosar på musiken i sitt yrke eftersom han jobbar som jurist i musikerförbundet. Richard däremot är lite av en mångsysslare och hänger fortfarande med. Bland annat sysslar han med musikaler och släppte 2006 sin egen skiva Jag är kung.

Under årens lopp har de tittat på allsången men aldrig fått vara med och tycker det är kul att få vara med, få stå på Sollidenscenen. Det finns ingen särskild favorit när det kommer till allsånger.
– Vi tycker om väldigt många och har nog ingen speciell men det var lite speciellt nu på slutet. Vi är ju Göteborgare allihop egentligen men jag själv har bott här i 10 år med familj. Att själv få stå på scen och sjunga Stockholm i mitt hjärta som jag tycker är väldigt fin, att få sjunga den med alla artister det var väldigt fint, svarar Louie.
– Lasse berghagen har skrivit några riktigt bra allsånger, bland annat Stockholm i mitt hjärta då naturligtvis.

Förutom Berghagen nämnde Per Herrey Evert Taube som sin favorit men även Ted Gärdestad.

Om de blivit uppringda idag och tillfrågats om att ställa upp med samma låt skulle det bli ett nej, vilket Richard svarade utan att blinka.
– Den låten hörde nog till den tidseran skulle jag säga. Det var nog därför den blev så stor då, jag tror inte det skulle bli riktigt samma grej idag, säger Louie.
– Det var ju så också att vi var lite pionjärer och dansade. Dansade var det ingen som gjort det tidigare. Vi var dessutom tre bröder. Det var nytt och låten passade väldigt bra för den tidsandan tror jag, fyller Per i.
– Det är samma som med Loreen som gör något nytt i år. Hon gör något speciellt och lite unikt. Hon gör något nedskalat och inte så mycket dansare med. Hon gör en unik grej och känns aktuell idag, som rätt vinnare. Det gäller göra att göra något som är lite annorlunda och sticka ut. Det gjorde Loreen i år, säger Richard.

Bröderna testades genom att tala om vilka artister som vunnit Eurovision Song Contest för Sverige. Dessutom vilket år, med vilken låt samt för att göra det hela lite svårare tala om i vilken stad artisten vann.

Den som tog kommandot och började rabbla upp från ABBA och framåt i årtalsordning var föga förvånande just Richard. Richard sade dock först 1990 för Carolas seger men rättades av Per. Richard nämnde också såväl det svenska som engelska namnet på Både Carolas och Charlottes låtar samt påpekade att hon hade annat efternamn på den tiden. Det blev full pott för bröderna. (För att testa er själva vänta med att läsa svaret här nedan.)

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *