Darin och Diamond dogs fick igång publiken

Det sjätte programmet av Allsång på Skansen gick i prides och kärlekens tecken. Eldkvarn både inledde och avslutade programmet. Bland annat sjöng de Kärlekens tunga som avslutning för ett vid det laget uppvärmt och eggat Skansen. Idolfyran Linnea Henriksson steg ut i röd klänning och berättade att hon är Lyckligare nu och Monica Nielsen sjöng om att allt i världen är skönt, bland annat vindarna. Just den biten höll kanske inte delar av besökarna med om i blåsten. Då värmde Darin desto fler med sitt framträdande under Nobody knows. Han fick också värme och energi av publiken varav flera fans på plats.
– Det var en otroligt härlig publik jag fick så mycket energi av det, jag bara körde liksom. Det var kul. De sjöng med, så många ansikten där som jag kände igen sen tidigare liksom, som varit med  från början som är vuxna nu. Det var väldigt häftigt.

Förutom uppträdande i till exempel allsången sitter Darin mycket i studion och filar på ett kommande album som ännu inte har något datum.
– Jag sitter i studion hela tiden nu och skriver med olika producenter. Jag är på turné också, så fort jag kommer tillbaka hoppar jag in i studion och skriver nya låtar.

Jan Malmsjö, nyligen fyllda 80 år, satt i publiken och fick beskåda ett medley tillägnat honom. Ganska tidigt in in medleyt bjöds han emellertid upp på scenen av bland annat koreografen och dansaren Tine Matulessy, passande nog till tonerna av Bli vår gäst. Väl uppe sattes Jan i en mjuk röd fåtölj för att åtnjuta resten av medleyt från första parkett där han blev än mer ompysslad och uppvaktad.

Både Jan Malmsjö och Darin har varit med i Melodifestivalen. Jan 1969 och Darin 2010. Det skulle komma fler Melodifestivalartister, dock inte originalen. Överraskningen dragshowgruppen Diamond Dogs bestod denna kväll av fyra medlemmar. De agerade med mycket humor och kärlek sångerskorna Nanne, Caroline af Ugglas, Sanna Nielsen och Loreen. Medan Nanne med hårsprayen i högsta hugg var fixerad vid sitt hår förtydligade Sanna Nielsen-kopian att hon är lång och fick dessutom publiken att skrika vid tanken på den kortare kortare Måns.

Efter att kamerorna slocknat och webbshowen tagit över var det snabbt ombyte för Diamond dogs som gällde. De förvandlades till bland annat Carola med två dansare samt Shirley Clamp. Just Shirley Clamp satt i publiken och gillade vad hon såg.
– Jag älskar det. Det var jättebra att de fick vara med i det här sammanhanget men tyckte väl att min text blev lite magstark. Den brukar passa sig väldigt bra i gaysammanhang och idag så kände jag väl att en del av texten var lite väl för allsångspubliken men det är helt underbart att det får vara så. De är helt fantastiska, jag älskar de.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *