Cookies n Beans gav till och med regnet tummen upp

Cookies n Beans består av Charlotte Centervall, Frida Öhrn och Linda Ström. De startade 2003 och deltog 2009 i Melodifestivalen med What if och kom femma i sin deltävling. De gillade kvällen och hur den blev. Till och med vädret fick tummen upp hos trion.
– Den var energisk, fantastisk, underbar på alla sätt och vis, säger Linda.
– Jättekul. Till och med vädret tycker jag passade vår låt. Lite halvdramatiskt väder sådär, jag kan inte ens klaga på det. Det är ju en helt grym publik, man får så mycket och det är sån stor publik. Man känner de, det är fantastiskt, fyller de i.

Det är första gången alla tre är med tillsammans som grupp i allsången.
– Det är lite speciellt det, tycker jag. Det är sommar och Stockholm i kubik, enligt mig i alla fall säger Linda.

I maj släpptes deras album Go tell it där de samarbetat med 4-5 utvalda låtskrivare som skrivit låtar till trion tidigare och vet vad de vill ha. Just titelspåret bjöd de allsångspubliken på igår. Dessutom är de ute på spelningar mycket och märker att många vill ha mer.
– Vi är väldigt mycket ute live och spelar. Då känner man att det är många som vill ta med sig upplevelsen hem och köpa en skiva. Så det är verkligen en skiva vi är jättestolta över och som vi känner att vi har tagit ett steg längre ut av det som vi tycker om. Sedan får man hoppas att  nästa skiva blir likadan o nästa efter den, att det så att säga blir bättre och bättre.
-Låtskrivarna vi samarbetat med på skivan vet vad vi vill ha. Sedan arrangerar vi om låtarna väldigt mycket så det blir vår musik liksom, säger Frida.

Sedan deltagandet i Melodifestivalen, har ni skrivit fler låtar till dit?
– Nej det har vi inte gjort. Det är ingenting som vi siktar på liksom.

Vad är det ni siktar mot framöver?
– Framöver nu närmast är att spela ännu mer och visa först och främst Sverige vår musik och vår nya skiva och fortsätta turnéra. Sen kommer det säkert bli mer skivor. Vi kommer också att blicka lite mer mot Europa och komma lite utanför sverige.

Kan ni ge exempel på vart i Europa ni blickar?
– Jag vet inte. Vi träffade någon fransman för en vecka sen som ville ha oss till Frankrike så att ja, kanske, säger Frida och skrattar.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *