Divine en glad operatrio med fullspäckat schema

Operatrion Divine består av de tre sångerskorna Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura. De debuterade 2007 på Stockholm Water Prize och har sedan dess blivit prisade för sina röster, charmen och för sin humor. Caroline och Gabriella gick i samma skola. Jaqueline blev invald i trion. De påpekar när jag frågar hur det blev sig att Divine föddes, att man föds med en gåva och deras är rösten. Tillsammans har de väldigt roligt och har nära till skratt.

Ni är här för andra gången, 2008 var senaste gången. Hur är det att vara tillbaka?
– Det är jättekul vara tillbaka. Det var nästan ännu läskigare men jättekul, man är lite nervös och man tänker hur ska det gå. Tänk om man snubblar eller om man glömmer nåt eller så. Men det kändes jättebra!

Vad har ni att säga om kvällen?
– Fantastisk, kunde varit lite bättre väder men annars var det en toppenkväll. En fantastiskt kväll och varmt och härligt, fina artister och alla är så gulliga. Det känns som en stor ära.

Två skivor har ni släppt hittills, är det fler på gång?
– Ja vi hoppas det, vi hoppas att vi ska släppa en cd. Det ligger i våra hjärnor vad det ska vara för godisbitar. Vad för chokladask vi ska öppna den här gången, säger de beskrivande.

Namnet Divine känns ganska aktuellt bekant. Har ni varit aktuella för Melodifestivalen på något sätt?
– Nej, Melodifestivalen har inte varit aktuellt än men vi hoppas ju förstås att det kommer. Det är kanske den största begivenheten i svensk tv.
– Förutom allsången, fyller en ur trion i och de övriga instämmer.

Hur skulle den låten kunna tänkas låta?
– Opera med lite humor, lite…man vet aldrig. Många känslor skulle jag tro, gissar trion.

På frågan vad som händer framöver fyller tjejerna i med diverse spelningar och föreställningar på olika orter.
– Vi ska åka till Sundsvall. Vi ska ha vår egen föreställning på södra teatern den 20 september. Vi ska vara i Sigtuna den här veckan, vi hoppas att det inte regnar, och vi ska vara i Lidingö Kyrka imorgon (läs: idag). Vi ska till New York i november, vi ska… Ja vi är fullbokade ett år framåt i alla fall.  Så det är härligt när man är frilansare att ha det så.

Divine har alltså fullt upp med bland annat sin egna föreställning ”A Divine Taste of Opera” där de driver med sig själva i rollen som kvinnor i det moderna Sverige och som divor. Att det bor en humor och glädje i medlemmarna även utanför scenen märks till exempel på hur de trots fullspäckat schema ett år framöver ändå avslutar med orden:
”Dig kan vi nog klämma in om det skulle vara något riktigt spännande. Om du ringer så kommer vi.”
Istället för ett telefonnummer (vilket iofs inte var väntat heller) gav de sedan ett härligt skratt som gensvar.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *