Gina Dirawi gillar allsången på Skansen: Det här är Sveriges Mallis

Gina Dirawi som vi senast kunde se som en av tre programledare under Melodifestivalen samt som kommentator under Eurovision Song Contest var en av gårdagens artister i finalen av Allsång på Skansen. Trots väldigt mycket arbete av olika slag har hon haft en bra sommar.
– Jag har jobbat väldigt mycket. Jag har rest runt i Ghana, vi spelade in ett program för SVT och åkte runt lite i landet, det var jättekul! Sen kom jag tillbaka, har varit på Way out west men det var också jobb. Lite radio och… det har varit väldigt mycket faktiskt.

Mer ingående vad de gjort i Ghana är fortfarande hemligt men man kommer kunna se det framöver. Ledigheten däremot är inte lika hemlig även om den varit kort.
– Några dagar här och var har det blivit men jag ska ta ledigt nu faktiskt, i övermorgon. Försöka vara ledig i en vecka. Jag har varit ledig en vecka efter Melodifestivalen och sen har jag jobbat så jag är ganska workoholic person.

Hur var det att ta klivet på från webb-tv till betydligt större Melodifestivalen?
– Det var väldigt konstigt bara att, när jag spelade in mitt tv-program i LA, det går ju nu på SVT och när vi åkte till LA var inte en enda mening skriven. Jag fick improvisera hela tiden så jag är van vid improvisation. Däremot är jag inte van att läsa manus, det är inte min grej så det var väl det som skrämde mig lite att jag skulle vara manusburen. Jag har ganska lätt att flippa ur och börja prata om massa saker så man fick komprimera allting. ”Du har 1,5 minut och du ska få ner den här texten, du ska inte gå utanför den, ibland går det men du ska få ut den här informationen”. Man fick lära sig väldigt snabbt där så det var bra tycker jag, väldigt bra.

Finns det någon situation du känner att du inte skulle klarar av, där du till exempel undrar vad gör jag nu?
– Nej jag kan nog fixa allting. Jag är skitorädd och skäms inte för… du kan ju bara kolla på vad fan jag gjorde nu. Jag har ingen prestige så. Kanske att jag är väldigt blyg när det gäller att jag ska vara mig själv o sen som vi gjorde nu att jag ska sjunga, dansa och jamma till musik. Jag önskar att jag kunde vara en sån människa som bara står o du vet, jag har inte det i mig, det är inte jag. Det går att spela någon som är på det viset så där lägger jag på en sådan karaktär i min hjärna.

Karaktären Gina pratar om som allsångsledare var helt olik den tidigare rollen då hon agerade tjejen från publiken även om den kanske inte var lika tydlig som just karaktär. Framför allt hördes det skillnad på rösten.
– Ja men precis. Man får lägga till nånting för jag är sjukt blyg i sådana sammanhang. Tänker ”ska jag går runt här…” så man får lägga till en vision av att man är någon annan människa.

Vad säger du om denna allsångsfinal och ditt deltagande?
– Jag tycker det var sjukt roligt! Jag fattade inte, har alltid varit skeptisk när jag kollat på tv och undrar om folk verkligen är så glada och kan verkligen folk alla låtar? Så kommer man hit och det känns så osvenskt på nåt sätt. Alla bara kör. Annars är det så här att ingen vågar och ingen vill men här är det ju helt annorlunda för alla är bara på och kör.

Varför tror du det är så?
– Jag vet inte. Det är väl bara så att man skapat någon slags sfär. Här blir det okej liksom, här får du vara sådär. Det är som när folk åker till Mallis och där flippar de ut. Det här är sveriges Mallis. Det är här man får vara sig själv till 100% och bara köra och inte bry sig liksom.

Du som själv sysslar med webb-tv, kan du ge Robert något tips?
– Till Robert? Ehh… är det webbkillen här? Undrar Gina.

När hon får klart att det är Allsångens Webb-programledare Robert Rydberg som menas fortsätter hon i allmänna ord.
– Jag säger såhär, man ska hitta sin nisch och det som gör att man sticker ut. Man ska inte gå efter vad alla andra gör för det finns redan. Man ska hitta vad som gör en själv speciell och satsa på det. Även om man får mycket kritik för det och det kanske blir mycket skit ibland så samtidigt är det det som får dig att sticka ut och du kommer få folk att se dig och säga att den här verkar vara nånting, vi kör på den. Det tror jag, satsa på dig själv.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *