Mäktig allsångsfinal där Måns med gäster underhöll

Medan skymningen sakta föll över Skansen och Sollidenscenen drog Måns Zelmerlöw igång sommarens sista allsång med signaturen Stocholm i mitt hjärta. Dagen till ära med ny första vers som var en hyllning till allsången och dess publik. En taggad helt stående publik var med på noterna. Innan han släppte upp den första gästartisten på scenen togs dock en mindre repris i form av den skånska allsången Änglahunden.

Är det final så är det och flertalet namnkunniga artister stod på kö att få förgylla finalkvällen. Petra Mede och Anna Granath som bland annat synts i humorserien Högklackat kom ut och rapade om fred år 3007 med små humoristiska inslag åt det sexiga hållet. Därefter satte de tänderna i Taube-allsången Dansen på Sunnanö. Sarah Dawn Finer ställde sig på scentungan och sjöng Nu vet du hur det känns, en lugn fin melodi. Gina Dirawi agerade besökare som fått nog av att stå i publiken och bli förbisedd. Måns lyssnade och lyfte över henne för att sedan få Justin Biebers Baby tillägnad sig, i något udda och kortare version som avbröts av att vakter bar bort henne. Karl Dyall och Rennie Mirro sjöng och dansade till Once in my lifetime medan Babben gjorde en tveksam hyllning till smartphone. Vem bör inte göra Ta mig till havet om inte Peter Lundblad. Själv har han tappat räkningen på hur många gånger han fått sjunga den.

Jerry Williams framförde två låtar under kvällen, först ut var I’m coming home. Framåt slutet av kvällen rockade han igång publiken rejält till sin hit I can jive.

Dessutom befann sig tidigare allsångsledaren Anders Lundin i publiken. Hans favoritallsång är Gå upp och pröva dina vingar och fick förstås hjälpa till att leda den, till publikens glädje.

Som grand finale hade signaturen lyfts ut. Istället klev Måns upp på scenen och drog igång Let me entertain you utan någon som helst påa. En efter en av artisterna anslöt och det kändes som att Måns med gäster hade kunnat fortsätta på den hur länge som helst. En magisk, mäktig och värdig avslutning på en sprängfylld allsångssommar.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *