Gina och Danny redo att ta sig an Melodifestivalen tillsammans

Här har ni det nya glada programledarparet för melodifestivalen, Danny Saucedo och Gina Dirawi. Under dagens presskonferens inför en mindre samlad skara satt nästa års programledarduo vid ett bord och svarade snällt på alla möjliga och ibland kanske omöjliga frågor.

Danny Saucedo & Gina Dirawi

Både Gina och Danny tycker det ska bli jätteroligt och spännande att leda Melodifestivalen, detta SVT:s stora musikaliska flaggskepp tillsammans.
– Det ska bli jättekul, just att vi fått uppgiften som en ung programledarduo, det ska bli väldigt kul. Berättar Danny.
– Och Danny är en ”maxad show”, påpekar Gina.

Han var dock osäker på vad han skulle svara när erbjudandet kom och var inte säker på om det är hans grej men tackade ja när det stod klart att Gina skulle stå vid hans sida.
– Jag tänkte, är ni säkra? Men sen tänkte jag yes absolut. Det här är verkligen nåt jag vill göra tillsammans med henne för jag kommer kunna lära mycket av henne. Hon tycker om att sjunga o dansa precis som jag, det skulle vara kul se henne verkligen få blomma ut där. Sen jag vill blomma ut som programledare så vi kan ge o ta av varandra. Förklarar Danny.

Att vara programledare för Melodifestivalen är en ganska tung position egentligen, är man har större delen av svenska folkets blickar på sig. Danny erkänner att han är nervös inför uppgiften men Ginas tips och råd gör honom lite lugnare.
– Prata sakta för när man pratar sakta snubblar man inte på orden lika lätt. Man ska låtsas som att man är världens coolaste människa o att man inte bryr sig om nån. Det är väldigt bra, tipsar Gina som för övrigt är ganska orädd och konstaterar att det går som det går. Går det åt helsike gör det det och går det bra så går det bra, det är bara att köra.

Han å sin sida har en viss oro för tunghäfta.
– Jag får väldigt ofta tunghäfta. Jag låser mig själv så glömmer jag bort ord. Bara ett ord som programledare kan försvinna, man bara öh-öh-öh, när jag blir nervös. Men jag är mest rädd för att framstå som pucko. Fyller han i.

Han må vara ovan vi programlederi men en kvalificerad gissning är att det ska mycket till ändå för att han ska framstå som ett rent pucko. Troligen kan han vara lugn. Dock ska det bli intressant att se hur han klarar sig i denna nya roll bredvid en numera rutinerad men ung Gina.

Vad ser de då fram emot?
– Det jag ser fram emot mest är alla uppträdanden vi kommer göra. Alla typ sköna coola danser o sånguppträdanden. Det tycker jag ska bli väldigt kul, att bara få utvecklas på det planet, säger Gina och tittar på Danny.
– Allt det som han är så himla bra på.

Danny som redan prövat lycka tre gånger i tävlingen och kommit trea en gång samt fått en snopen andraplats såväl 2011 som 2012 kan pusta ut. Den här gången behöver han inte tävla.
– Det ska bli jätteskönt att slippa tävla. Det ska bli tråkigt att inte få vara med och köra, du vet den här showen som man gör, men förhoppningsvis får jag göra det ändå med Gina i mellanakterna så jag känner att jag får vara med ändå. Det tycker jag är väldigt kul att jag får. Men lite skakis inför rollen som programledare är jag faktiskt.
Gina fyller blixtsnabbt i:
– Men det ska man vara för det betyder något det du gör då.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *