”Loreen” bryter mark i Litauens uttagning till ESC

SVT avslöjar idag att storleken på staden hade stor betydelse vid val av värdstad för Eurovision Song Contest. Den mindre storleken med närheten och de snabba, lätt åtkomliga kommunikationerna till arenan har varit bidragande. På melodifestivalen.se beskrivs infrastrukturen som ”extremt bra”. Den välbesöka fest- och samlingsplatsen under Eurovisionveckorna, så kallade Euroclub, kommer att bli Moriskan som Martin Österdahl liknar vid Mosebacke i Stockholm.

Man säger också att ”Grundtanken bakom Eurovision Song Contest 2013 är att skapa kulturell förståelse och sända ut budskapet om alla människors lika värde.”

Det behövs egentligen inte sägas men det är tack vare Loreens seger  som Eurovision landar i Malmö nästa år. Hennes låt blev populär ute i Europa och hon är fortsatt populär. Så pass att den litauiska gruppen Saul?s broliai  skrivit en låt vid namn ”Loreen” för att hylla henne.  Bandet vann i lördags första omgången av landets uttagning. Det känns dock som att de borde ta ett litet snack med såväl koreograf som kläddesigner. För att lyssna på låten, klicka på länken här nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=kzbgBwmLeaw&feature=related

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *