Copacabanana är Sean Banans Eurovision

Sean Banan är även han tillbaka efter förra årets deltagande. Då hette låten Sean den förste Banan. Detta året ska det istället bli Copacabanana. En titel som möjligtvis är lättare att sjunga än att skriva
– Det är underbart, kan inte bli bättre. Nu kör vi igen! Utropar Sean banan.

Han berättar att Copacabanana är ett sätt att vara, en tävling i en tävling, hans egna Eurovision.
– Jag sjunger om min Eurovision. Det här är min tävling o det är en tävling i en tävling så Copacabanana är ett sätt att vara i min tävling.

Beslutet att vara med ännu ett år togs ganska omgående efter att resan tog slut för honom i andra chansen, och enligt hans egen utsago ska han ha legat i väldigt hårt för att komma med igen.
– Så fort jag åkte ut i andra chansen skrev jag till Christer Björkman. Så har jag stalkat honom lite, sagt snälla får jag vara med igen.

Han förklarar dock i andra meningen att det inte var Björkman utan kommittén som lyssnade igenom låtarna som tog ut deras låt. Låten är nämligen skriven i samarbete med Ola Lindholm, Hans Blomberg och Joakim Larsson.

Vad gör då låten så bra? Det ville inte Sean Banan svara på direkt utan förklarade det med att andra än han själv sitter på det svaret.
– Vad som gör den bra, ja det får du fråga de som tycker att den är bra. Jag tycker den är bra men kan ju inte avslöja nåt om låten. När man börjar skriva så många låtar och blir en musikalisk kompositör som jag är. Då slutar man tänka om låten är bra eller inte. Man vill bara förmedla det man känner, det budskap man vill komma med.

Till sist utlovar han något som aldrig visats tidigare i svensk tv eller i melodifestivalen. Nu har det gjorts väldigt mycket genom åren i denna tävling, från mer eller mindre planerad kalldusch signerad Eric Saade till att plocka in såväl höbalar som sängar. Vad Sean Banan ska göra och hur tonerna går nu för vi se och höra i Göteborg den 9 februari.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *