Eric Gadd mellodebuterar: Jättespännande!

Eric Gadd har sysslat med musik sedan debuten 1987 med albumet Hello. Sedan dess har han turnerat, musicerat och släppt ett antal skivor varav den senaste, Rise up!,  kom 2010.

Att han valde att hoppa på Mellotåget just nu ligger väldigt mycket i vad han benämner som ”gutfeeling”.

– Jag tänkte inte så mycket rationellt utan när jag fick frågan så var det, jaaa.

Eric Gadd har fått frågan flera gånger genom åren men då känt att det inte passar honom. I år var det annorlunda och han bestämde sig för ett deltagande .

Låten Vi kommer aldrig att förlora har han skrivit tillsammans med  Thomas Stenström o Jacob Olofsson. Gänget har skrivit ihop i ungefär 1 år.

– Vi har nästan en hel skiva men framför allt hade vi den här låten som vi kände att, wow den här är lite extra, den skulle va rolig att spela upp för flera.

Den tanken kom egentligen till honom innan han ens fick frågan om ett deltagande. Trots att han stått på ett antal scener så är det första gången han ställer sig på Melloscenen och kan därmed kallas för debutant på denna arena. Ett deltagande han förstås ser fram emot.

– det är jättespännande! De som jobbar med det här det är de bästa i sitt jobb och scenen är stor, det är massa folk. Det blir en rolig upplevelse tror jag.

Att sjunga låten får ingen artist göra än men de kan beskriva den med ord. Vi kommer aldrig att förlora ligger Eric varmt om hjärtat och han talade varmt om låten och dess innehåll.

– Det är bra fart på den, jag tycker om melodierna. Jag tror på melodierna. Temat i låten ligger mig varmt om hjärtat också. Det är en slags kampsång för kamp för drömmarna, för hjärtat. Att ta beslut med hjärtat i en tid som är rationell egentligen. Det är ekonomiserat och logiskt. Det behövs kämpas lite för hjärtat o för drömmarna.

På scenen kommer han inte stå själv i februari.

– Jag har fått med mig de andra låtskrivarna så vi kommer vara som en liten kombo. Jag, Thomas och Jacob, vi spelar allihopa.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *