Tre ”nykomlingar” om sin medverkan i Melodifestivalen

Robin Stjernberg är en av nykomlingarna i Melodifestivalen. Han har tidigare varit med i idol 2011 samt i bandet What’s up där även Eric Saade var med. Han låt heter You och är skriven av honom själv i samarbete med Linnea & Joy Deb samt norske Joakim Harestad Haukaas.

Såhär säger Robin själv om låten.
– Den är väldigt stor, kärleksfull och intim. Den betyder väldigt mycket för mig för jag sjunger för min pappa. Den är ändå väldigt kraftfull med en hitrefräng, att låten har ett ID som är väldigt speciellt. Man hör direkt när det är den som kommer. Det är en väldigt speciell låt och det ska bli kul att visa den.

Han ville verkligen göra låten och menar att det är ett sätt att visa vad han känner samt att fans och alla människor om de vill kan dedikera låten till de sina som de älskar.
– Det är en väldigt fin låt, men ingen ballad utan en upptempo, förklarar han.

Han kallar sig fortfarande rookie inom musikbranchen och tycker det ska bli väldigt kul att vara med med i festivalen. Sedan idol 2011 har han växt otroligt mycket.
– Jag har fått skriva egna låtar, har fått hitta mig själv på helt annat sätt. Jag vet vad jag vill göra för musik, vad jag vill säga med min musik. Det har jag hittat, säger han.

Startfältet beskriver han som grymt med många farliga rävar men han tror ändå på att fokusera på att presentera sig själv för Sverige med sitt bidrag.
– Det är det som är mitt fokus, sen såklart man vill komma till final, avslutar Robin.

Lucia Pinera är också debutant i tävlingen. Hennes Must be love är skriven av Peter Kvint och Jonas Myrin. Hon har hållit på med musik sedan hon var väldigt liten och har hunnit med mycket. Senast var i tv-programmet True talent där hon fick Tommy Körberg som coach.
– Så jag har gjort rätt mycket men nu är jag här och detta är det största jag gjort.

När samtalet kom blev Lucia minst sagt överlycklig.
– Jag skrek av lycka o grät till o med några glädjetårar, jag kunde inte förstå att jag fått äran vara med, säger hon och beskriver sin låt som en glad och positiv sådan innehållande mycket glädje.
– Det är en stark låt så jag trivs verkligen med den. Det ska bli jätteroligt att vara med rent allmänt, bara att få höra de andras bidrag och att få träffa mycket folk ser jag fram emot.

Tommy Körberg, Claes Malmberg, Mats Ronander och Johan Rabaeus är den kanske mest oväntade kvartetten med extremt mycket humor och självförtroende. De tycks aldrig ha långt till något skämt eller skratt. Det enda de inte har är ett namn på sin grupp än.
– Det är jag som dragit ihop det här och det var mycket bättre än jag nånsin kunnat föreställa mig så vi vinner, säger Tommy Körberg som svar på hur det blev de fyra.

Deras låt heter En riktig jävla schlager, vilket de intygar att den också är, alltså en schlager.
– Det är klart, annars skulle vi inte kalla den för det inflikar Tommy.

När de fick låten av låtskrivarna lät den väldigt mycket annorlunda än vad den gör nu så de har haft en utveckling av låten under tidens gång.
– Den är kanonbra. Vi får ej sjunga den för dig annars skulle vi väldigt gärna göra det förklarar en sångsugen Johan Rabaeus och tillägger att de då skulle bli diskade, vilket de inte har några som helst planer på att bli.
– Det är en bra låt, på riktigt inflikar Claes.

De är inte helt medvetna om vad de ger sig in på men tycker att det vore jättetråkigt om man vet exakt vad man ger sig in på.
– Herregud jag har ingen aning om hur det här blir, bara ett stort spektakel i vanlig ordning, det man sett på tv. Men det ska bli kul. Sen får vi vara 4 dagar i Skellefteå! Förklarar Tommy.

Enligt killarna så ska de redan nu börjat fundera på scenkläderna. Claes berättar själv att kläderna är specialsydda för de, men det tycks inte bli några schlagriga glittriga kläder till låten.
– Det är nog mer elegans, sobert säger Mats Ronander.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *