Svenskarna som deltar i den danska melodifestivalen

Loreens låtskrivare Peter Boström och Thomas G:son tar det inte lugnt efter segern med Euphoria. Vid presentationen av bidragen i den danska festivalen återfinns killarna som låtskrivare till We own the universe, sjungen av Daze.

Dessutom har de med tre bidrag i den svenska melodifestivalen och G:son är medskyldig till ytterligare två bidrag. Som om inte det räckte är G:son redan klar till Eurovision Song Contest genom Georgien som handplockat honom som låtskrivare. Rent teoretiskt betyder det att han kan få hoppa mellan tre olika bord under ESC i Malmö senare i vår.

Ytterligare två svenskar återfinns bland låtskrivarna i Danmark. Det är Oscar Holter från Lionheart som som ligger bakom Kate Halls bidrag I’m not alone samt artisten Albin Ljungqvist.

Danska Melodi grand prix kommer kommer också att besökas av Herreys som är en av tre pausartister tillika tidigare ESC-vinnare. De andra två är Brotherhood of man (1976) och Johnny Logan (1980+1987+1992).

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *