Karlskronas startfält under lupp – så här ser det ut

2013 års åtta första låtar är uppspelade och jag kan konstatera att det är ett brokigt startfält.

David LindgrenSkyline

Årets Lindgren-låt heter Skyline och har samma stuk som fjolårets Shout it out. Detta är en snabb låt redan från början med mycket bas. David har inget 10 sekunder långt intro, tvärtom kommer sången snabbt in. Trummor ”kompar” hans röst. Refrängen är enkel med ett upprepat ”Here we are” cirka var tredje mening. Tonartshöjning. Det är enkelt att se David framför sig på scenen, dansande.

Cookies N BeansBurning Flags

Mollstämd början men blir snart gladare. Tempot är lugnt och stråkar hörs I versen. En liten upptrappning görs till den första refrängen där tar sig. Jag vill säga stämpop om låten. Den kändes lite seg men hade vuxit redan vid andra lyssningen.

Jay-Jay JohansonParis

Nej men det är ju Fredrik Kempe! Eller vänta, jag hade fel. Har han någon bror tro? Jay-Jay har Fredrik Kempe-vibbar I sin röst. Själva låten är så lugn att den är seg som sirap. Stråkar och något som låter som en koskälla ligger I bakgrunden. Låten har visserligen textmen den försvinner I det sega tempot. Tonartshöjning finns men den räddar definitivt inte låten. Litet kul plus att han fört in en del franska fraser.

Mary N’diayeGosa

Hur många gånger som ordet “gosa” hörs vet jag inte men det var ett antal under dessa tre minuter. Efter Jay-Jays sömnpiller blir detta din brasilianska väckarklocka. Låten är nämligen glad, snabb och har något av samba eller lättare karnevalskänsla. Mycket möjligt att detta blir veckans färgklick, beroende på hur scennumret kommer se ut. Trummor ger takten.

Eric GaddVi kommer aldrig att förlora

Eric Gadd sjunger bra, det kan man inte ta ifrån honom. Man känner också igen Gadd. Vill dock säga att detta är en halvsnabb radiopop. Låten riskerar att försvinna i mängden. Det är en skön kombination av hans röst och texten. I bakgrunden hörs en kör.

YOHIO Heartbreak Hotel

Detta är en låt med mycket bas I inledningen. En snabb poplåt med rocktouch som sticker ut. Den tuffaste låten I startfältet. Vid bra framträdande kommer denna gå långt tippar jag. Ett lite lugnare stick visar vägen till tonartshöjningen I den avslutande refrängen. Medryckande.

Anna JärvinenPorslin

Här kommer Disneymusiken i form av Pocahontas efterföljare. Porslin är lugn, finstämd med framträdande stråkinstrument. Anna sjunger berättande om lång kärlek och om livet tillsammans. Låten tonar ut. Med sin startplats mellan både Yohio och duon Michael o Caisa har inte Anna den bästa utgången.

Michael Feiner & CaisaWe’re Still Kids

Denna duo har en snabb dansant låt med inledande blåsinstrument. Michael börjar sjunga men får snart hjälp av Caisa. Kombinationen av saxofon och elektroniska discotoner är riktigt snygg. Veckans disco! Påminner om Moldavien 2010 bitvis.

Som det ser ut nu så kommer denna vecka bli de snabba låtarnas semifinal. Jag har svårt att se Anna gå vidare I detta startfält. Jay-Jays känns heller inte så upphetsande. Eric Gadd och Cookies n beans kan överraska medan jag för tillfället är övertygad om att Såväl David Lindgren som Yohio sant Michael Feiner & Caisa kommer hamna I den övre halvan.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *