Göteborg hajar hur en fest ska ordnas

Göteborgs välkomstfest på västkusten bjöd återigen på skaldjur. Den här gången kom de i portionslådor som stod vid varje plats. Man skulle kunna säga att denna fest gick i djurvärldens tecken då vi innan skaldjursmiddagen fick gå eller åka upp med hiss till akvariumet på Universeum ett stenkast från Scandinavium.

Väl där uppe fick man gå förbi hajarna som simmade runt i vattnet bakom glaset för att komma till bordet med välkomstdrinkarna.

Det togs champagne, kollades på fiskar och hajar, fotograferades och gicks runt i en ”karusell”. Flera var nämligen nyfikna på att gå och kolla i regnskogen på djuren där men dök en efter en upp igen i snurrdörren. Bland annat Sean Banans kumpaner kom tillbaka en efter en med kommenteraren:

– Man fick inte ta med sig glaset in dit…

Gott skratt vid åsynen.

Jenny Silver, Hanna Hedlund och Pernilla Wahlgren syntes inte till förrän på väg mot maten. Då stod de och Camilla utanför med barnvagnar och mindre pressuppbåd. (Denna bild har fått ben tillfälligt)

Vi satte oss till bords för att inta skaldjuren (eller mer vegetariskt för de som inte äter det), följt av kaffe med mjuk härlig brownie. Sean Banans bord var längst till höger och var kanske den mest uppvaktade av artisterna. Joacim Cans intill hade det lite lugnare men fick senare på kvällen sällskap av G:son. Runt 22.30 hade det börjat minglas bra igen, nån dansade lite smått till DJ:n som inte spelade en enda MF-låt under hela kvällen och Danny hängde lite smått med Sean Banan. Jag och några vänner hamnade i en större diskussion med en av de tekniskt ansvariga på turnén medan Petra Åkesson från Sony hade slagit sig ihop med ett större gäng vid ett bord. De flesta artisterna tycks ha lämnat festen runt 23.30. När jag gick vid 00.15 var G:son och några till låtskrivare också redo att lämna Universeum. En lång men mycket trevlig kväll.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *