Skellefteå bjöd på guldtackor, mingel och dans på kommunfest

Kommunfesten i Skellefteå höll till i Folkparken. Vid ankomsten välkomnades man av en ren som stod fint uppställd utanför entrén. Marshaller i höga hållare kantade vägen fram till ingången. Vi kom närmare 20.15, jag och tre till. Då hade redan de flesta  från svt och ett antal artister redan hunnit komma. Nu stod de glatt och minglade innanför dörrarna, många med ölglas i händerna. Det bjöds nämligen på öl gjort här i området, liksom smakbitar av ost. Caroline af Ugglas och Emil i State of drama var en av de sista artisterna att anlända.

Lite mingel och sen så satte sig alla till bords. Buffén bestod av både stor sallad, olika kött, potatiskaka med innehåll samt krämig sås med rom, för att nämna en del av det. Riktigt gott. Desserten var ännu godare, en bakelse som skulle likna en guldtacka samt kaffe eller te. Gubbarna i Ravaillacz var en av de sista artisterna att ta sig till sina bord.

Efter desserten fortsatte minglet. Flera stod i baren och umgicks medan andra satt vid borden och pratade. Andra strosade runt mellan borden. Danny och Gina kom till festen iklädd gul respektive grön dräkt och pratade med flera av gästerna.

Dock hade antalet tunnats ut betydligt kring 23.30, många artister tycktes ha lämnat festen. De kvarvarande började senare dansa till musiken. Kring 00.25 var det i stort sett bara svt-personal samt en och annan media kvar. de som inte dansade höll till i baren längst in. Hur länge till festen pågick kan jag inte svara på men misstänker att den är slut nu, närmare 02 på natten.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *