Caroline af Ugglas: varför gå över ån när Heinz redan står där?

Caroline af Ugglas är med för tredje gången. Den här gången heter låten Hon har inte, vilken hon skrivit tillsammans med sin man Heinz Liljedal.

hur det att vara tillbaka?

– Det är tredje gången gillt. Det är jättekul, full fart!

 Liksom de två tidigare bidragen är denna skriven tillsammans med Heinz. Skriver du bara med honom?

– Du jag har faktiskt sjungit en gång en låt av Markus Krunegård, annars är jag väldigt sparsmakad. Heinz, han gör bra melodier och när det gäller texter tycker jag mycket om att skriva själv i och med att jag ska sjungs de och det känns ju väldigt angeläget och lättare att leva sig in i när det kommer från sig själv och det i ämnen som jag själv brinner för. Sen varför gå över ån när Heinz redan står där bredvid mig?

 Vad är tanken bakom de sju körmedlemmarna i snarlika kläder bakom dig?

– Jag vill att det ska hända något litet och för mig är det viktigt att texten kommer fram. Jag vill inte att det ska hända för mycket som tar fokus. Jag kände att det skulle hända något i numret men ville inte göra exakt samma grej. Kvinnorna är inte kopior av mig på något sätt utan olika kvinnor i olika kläder men i mina skor, vi är alla i samma båt. Lite den känslan, det ska vara lite förstärkning.

 Hur är det med nerverna?

– Jag skulle vilja säga så här att det är lite olika. Ena sekunden är det lite coolt och andra sekunden är jag lite nervig och jag är normalt inte nervös så detta är nyttigt, kul och intressant för mig då jag brukar vara ganska cool. Jag brukar vara den om blir nervös en kvart innan, det brukar vara ganska lagom. Nu går jag kring och är smånervös hela tiden.  Det är lite kul men det är nog antagligen för att jag tyckte det var så kul förra gången och då vill man bara att det ska kännas lika kul.

 Vad var tankarna bakom nytt deltagande i år?

Varför jag gör detta, jag släpper en platta den 6 mars och denna låt är med på plattan. Jag är jätteglad för att jag får komma hit och få en stor del av Sveriges uppmärksamhet de här minuterna,visa den här låten och sen självklart vill jag få göra den fler gånger så förhoppningsvis orkar folket rösta fler gånger, hoppas Caroline af Ugglas.

 

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *