Födelsedagsbarnet Robin hyllades under kvällens genrep

Så var kvällens genrep såväl som presskonferens över. Innan genrepet skulle emellertid en puff inför morgondagens direktsändning spelas in. det tog ett antal tagningar innan det satt. Bland annat tog nog Danny ut programledarrollen för 2014 i förskott och skulle alltså börja välkomna till 2014 års melodifestival.

Veckans program börjar med att de skämtar med Eurovison Song Contest i självaste Eurovisions-arenan. Det tycker inte Petra Mede om som kommer ut och läxar upp programledarna samt kallar de för ”Barbie och Ken i folkdräkt”. Därefter presenterar hon själv veckans artister och drar telefonnummer med mera på franska för att översätta vad Danny och Gina säger.

Under kvällen drog Army of lovers, Robin Stjernberg, Ralf Gyllenhammar och Ulrik Munther en hel del applåder. Det var så pass mycket i samband med Robins uppträdande att man skulle kunna känna finallukten redan. Dock ska ha si åtanke att detta var publiken inne i arenan. Hur det går ut med ljud och bild i tv-rutan vet vi inte exakt. Lucia hade lagt sig till med blågrönt nagellack sedan repet. Sylvia tycktes inte hitta kamerorna riktigt och i Behrang Miris nummer där publiken fick ljusstavar kändes det lite överdrivet och onödigt eftersom effekten av det knappt syntes i rutan.

Mellan Robin och Sylvai Vrethammar hittar Gina Sarah Dawn Finer med två uppklädda killar bredvid sig. Sarah längtar tillbaka till festivalen och vill också dansa med Danny.

Kvällens stora behållning var emellertid Alcazar som fick stående ovationer redan innan första tonen hörts nästan, och showade för en fullsatt entusiastisk publik. Folk stod upp även för Robin men då av en helt annan anledning, han fyller nämligen år idag.

Genrepet avslutades med att Sylvia Vrethammar och Ralf Gyllenhammar gick till final. Nytt var att istället för att Gina berättar om finalisterna så stod Edward af Sillén med en mikrofon och berättade om såväl artistens som låtskrivarnas historia. Morgondagens direktsändning kommer nog bli riktigt bra.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *