Ingen chokladfontän men Malmös kommunfest ändå lyckad

Den välkomstfest som Malmö bjuder på har vad jag kan minnas alltid varit i rådhuset. I år inget undantag. Vi var några stycken som önskade tillbaka chokladfontänen som fanns förra året. Någon sådan fanns inte denna kväll men väl två likadana bord uppdukade med diverse kött, lax, grönsaker och potatissallad bland annat. Mitt emellan dessa bord stod ett mindre runt med en hög spättekaka i mitten. runt den stod fat med mindre bitar spättekaka, små formar med någon sorts paj och en hallondessert.

Artisterna som bor ett stenkast ifrån anlände en efter en. De flesta blev stoppade i trappan för fotografering. Army of lovers kom en och en, inte tillsammans. Alexander Bard valde därför att fotograferas med sina gruppmedlemmar istället för ensam. Sist in var faktiskt Britta som tassade in med vän precis när Malmös borgmästare fick sorlet i salen att tystna och påbörjade välkomsttalet, som var lagom kort.

I ena sidan av rummet satt en mindre grupp musiker som spelade små fina melodier på stråkar under det tidiga minglet, bland annat kunde vi plötsligt urskilja en instrumentell Euphoria i ny tappning. Robin Stjernberg stod med några vänner nära dessertbordet senare på kvällen när han blev tillfrågad om att posera inför kameran.

– Javisst! Tyckte han och log mot linsen. de två bekanta som sekunden tidigare stått i samtal med honom tittade tyst på vid sidan om och log de också. Camilla Henemark slog sig ner i en soffa i ena änden av salen där hon kunde ses mesta delen av tiden, vad jag såg i alla fall.

Vid 23 eller däromkring tändes så taklamporna och de kvarvarande gästerna drog sig snabbt nedåt mot garderoben för att röra sig vidare åt något håll. Troligen fortsatte festen en stund i artistbaren liksom den gjort föregående år.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *