Jean-Pierre Barda fick rysning av Eurovisionsignaturen

Army of lovers består av Alexander Bard, Camilla ”LaCamilla” Henemark och Jean-Pierre Barda. Gruppen bildades 1987 och har skapat hits som Crucified och Obsession. 1996 meddelade gruppen att de skulle splittras för gott. Trots det har de nu återuppstått och tävlar här i Malmö i självaste melodifestivalen. Det blev en pratstund med Jean-Pierre ”lejonet” Barda i green room igår.

Hur känns det att stå på Melodifestivalscenen med återuppstådda Army of lovers?

– Det känns som gamla tider, som det var i början. Det känns väldigt bra, det har varit väldigt roligt. Vi har haft väldigt väldigt skoj hela vägen och vi kommer ha ännu roligare imorgon, det tror jag.

Hur var det nu att köra inför publik på genrepet?

– Det var jättekul, otroligt roligt och pirrigt. Imorgon kommer kännas något , det är ju direktsändning då och det ger extra liten pirr men jag måste säga idag att på vägen in så hör man ju sändningen. När man hörde Eurovision-signaturmelodin så fick jag en liten rysning.

Hur gick repet då?

– Jag tyckte nog det gick bra. Jag hade en liten snubbling. Jag har så höga klackar så en liten liten gliring kände jag precis i början men det var nog det enda. Sen kändes det bra, allt satt. Camilla kanske måste tona ner sin koreografi lite hon var lite yvig på scenen. Det sista lägger Barda till på skämt.

Är Army of lovers här för att stanna?

– Ja alltså, det kommer ju hända lite saker efter Melodifestivalen. Vi har en skiva som kommer i mars och det här är faktiskt första singeln så att ja det kommer hända lite mer saker. Ingen av oss har planer på att avsluta det vi gör i andra sammanhang, jag kommer inte stänga min salong, Alexander kommer inte sluta hålla föredrag om sina böcker och inte Camilla heller. Vi har gjort det här så länge att nu kan man unna sig att plocka russinen ur tårtan helt enkelt, beskriver han.

Är ni nöjd med er körsångerska? Frågan ställs med glimten i ögat och deras kontakt Johanna som står bredvid ger ifrån sig ett skratt. Jean-Pierre hugger direkt.

– Hon är underbar Britta, ja! Jag älskar…fråga Camilla. Camilla älskar att mima till henne!

Army of lovers: Alexander Bard, LaCamilla & Jean-Pierre Barda

Hur det går för gruppen, om svenska folket röstar de vidare till Stockholm eller Karlstad, det återstår att se ikväll.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *