Tippningen ger Robin Stjernberg och Martin Rolinski till final

Jag har suttit i den sköna varma soffan precis utanför vårat rum och funderat kring utgången ikväll. Det är svårt att tippa, inte minst på grund av strukturen i kvällens program med två vanliga omgångar och därefter dueller mellan de som blivit topp-4. Vilka som till slut möter varann beror förstås på vilka som tar sig vidare genom omröstningarna. Kollar man på publikomröstningen som gjorts under fredagen är det dessutom väldigt jämnt vilket gör det hela ännu svårare.

Så här har tankarna gått:

Robin Stjernberg

Starkt fräckt nummer med höga toner av snygg Robin Stjärnberg med grym röst som länge sett säker ut. Har dessutom en fanbase som vet hur man röstar. Jag är övertygad om att ha kommer gå minst till andra omgången och med sin röstningsvana fanbase kan det mycket väl vara ett extra plus för honom.

Eric Gadd

Inte lika starkt nummer eller sång som första ut och det o kobination med att vara nummer två tror jag inte att det kommer gå så bra för honom. Visst, låten är bra men det kommer krävas lite mer än så.

Caroline af Ugglas

Det har gått bra för Caroline tidigare men Hon har inte är inte som Snälla, snälla även om jag tycker att årets är mindre tjatig. I detta startfält har hon flera låtar mot sig som är starkare.

Behrang Miri

Behrang, behrang… Vad säga om denna låt. Den är fartfylld i både låt och scennummer. Dessutom tallvänlig glad låt som garanterat kommer bli en av årets sommarplågor. Kommer den gå till Friends arena där åtta andra sångarvänner redan väntar? Fångar han in tv-tittarna och får de att parta loss med honom finns stora chanser att han tar det men det kan likaväl gå åt andra hållet.

Erik Segerstedt & Tone Damli

Erik Segerstedt och Tone, vår Skandinaviska duett. Men det räcker inte med att Erik kan sjunga och att Tones röst (förhoppningsvis) håller. Det måste klicka mellan de i själva numret, alltså de måste ha mer känsla. Annars lär folket inte rösta på de.

Anton Ewald

Snabbt dansnummer till en snabb låt. En del tycker att den är för stressande. Med tjejerna bakom sig var det inte långt ifrån att bli musikalen Grease. Med de manliga dansarna som nu kommit tillbaka har numret åter blivit mer manligt och tufft. Inget dåligt i sig. Risken är dock att svenska folket fått sin del av söta popiga killar som sjunger och dansar och därför är mätta på det. I sådant fall slåss Anton och Robin om samma röster.

Cookies N Beans

Tjejtrio som har sett rejält taggade ut på genrepen och delat med sig av sin energi i den fräcka medryckande Burning flag, och den energisom har märkts även i bild, särskilt hos Frida som ibland sett ut som hon gått på något mer. Skön sång med Lindas lite hesa röst som sticker ut och ger ytterligare ett plus till låten. Jag tror att det kommer bli något liknande ikväll om inte ännu mer energi och känsla eftersom det då är direktsändning. Om inte deras nerver kommer i vägen tror jag de har en god chans. Faktiskt har jag lutat åt att tippa de till en duell istället för Anton men å andra sidan ligger han högt på itunes och har fått många nya followers inom socialt media som kan tänkas rösta på honom.

Martin Rolinski

Söt snygg kille (som redan har fru och barn) med en bra poplåt och ett riktigt fräckt nummer. Han kan fånga de olika kamerorna, tonerna har suttit och idag på genrepet såg han väldigt avslappnad ut, både i hissen, på scengolvet och på catwalken även om det var ett kort catwalkbesök. Även Martin har goda chanser om han tar alla toner och nerverna inte börjar leka med honom. Hittills har han faktiskt inte tappat texten en enda gång så det är jag inte orolig för.

Tippningen:

Duell 1

Robin Stjernberg – You (*vinnare)

Behrang Miri – Jalla dansa sawa

Duell 2:

Martin Rolinski – In and out of love (*vinnare)

Anton Ewald – Begging

5. Cookies N Beans – Burning flags

6. Caroline af Ugglas – Hon har inte

7. Erik Segerstedt & Tone Damli – Hello goodbye

8. Eric Gadd – Vi kommer aldrig att förlora

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *