Louise Hoffsten trivs med att vara ensam kvinna i finalen

Louise Hoffsten är en av de som gick direkt till final från sitt startfält, i hennes fall Göteborg. När hennes namn ropades upp som en av finalisterna såg hon förvånad och chockad ut. Nu fyra veckor senare har hon smält finalplatsen och förstår att hon är här i final av anledning. Men hur har dessa veckor använts?

– Jag har tagit det lugnt. Jag har vilat samtidigt som jag har simmat och tränat lite och gett tid åt min familj.

Har du jobbat någonting kring Melodifestivalen, inför denna finalvecka?

– Nej det har jag inte utan jag har förberett mig för ett projekt jag ska göra i maj där jag ska åka till Memphis och spela.

Om du skulle gå och vinna på lördag, kommer Memphis att krocka med Eurovision då?

– Ja, men det problemet tar jag då.

Du är enda tjejen i startfältet, hur är det?

– Ja men det är ju underbart. Jag får all uppbackning från alla män här så att kan det vara bättre?

Ett harem kanske…?

– Ett harem av män här, det är helt underbart, kommenterar Louise med ett leende. bredvid henne hörs ett skratt.

Vad säger du om finalfältet?

– Litegrann har jag väl koll på det. Jag vet inte vad jag ska svara riktigt där men det är en samling låtar som har jobbat för att komma hit. Det är väldigt bra trevliga människor men det är också många som inte har gått vidare som också har vart väldigt bra.

Det är första året på länge som finalen inte går i globen. Nu har den dessutom flyttat till en ännu större arena som kommer ta in kring 27 000 i publiken. Hur ska det bli att sjunga i denna arena?

– Jag hade föredragit Globen faktiskt för då hade jag haft nära till jobbet. Jag kunde gått till jobbet, konstaterar Louise kort.

Louise Hoffsten under repetitionen.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *