Carola och Loreen gav guldkant på genrepet

Kvällens genrep var bra genomfört men men lite svårigheter för artisterna att få med sig publiken, vilket kan bero på lite för stor arena. Ett klipp där Gina och Danny anlände till den gigantiska arenan och konstaterade att de kommer att se pyttesmå ut fick dra igång showen. Efter att två barn agerat miniatyr-programledare kom de riktiga upp på scenen med dansare bakom sig. Som överraskning dök sedan flera tidigare programledare upp, bland annat Anders Lundin och Kattis Ahlström som höll i Eurovision Song Contest 2000. Kort sammanfattning av Gina hur resan hit till finalen sett ut och sedan sparkade genrepet igång. Sången utan anmärkning på samtliga, även Ralphs röst höll.

Munthers grepp att lyfta upp skärmen mot slutet och ha en vid bild över arenans innadöme, med inzoom mot Munther där på scenen är otroligt snygg och effektfull på skärmarna. State of drama rockade på medan Anton Ewald återigen hade tjejen och killen dansandes bakom sig. Louise låt Only the dead fish follow the stream lät starkare nu än under gårdagens rep. Nu gillar Louise att ha publik när hon sjunger så mycket möjligt att genrepspubliken eggade henne till att lägga i en till växel sångmässigt.

Danny som brandman

Ralph Gyllenhammars bidrag Bed of fire presenterades av Danny utklädd till brandman med brandsläckare och allting, hans sång var också bättre nu. ”Gubbarna” i Ravaillacz fick igång publiken med handklapp. Vad gäller Sean Banans spektakulära scenshow gissade Danny i förbifarten på att det var cirka 3 ton konfetti som sprutat ut över parkettplatserna medan Robin Stjernberg och Anton Ewald blev kallad för tvillingar. Robin såg för övrigt lika glad ut som under hela den här turnén när han stått på scenen. Såg också att Yohios slutpose var riktigt snygg bildmässigt även om hans hand kapades.

Förutom att Lynda Woodruff är tillbaka och ska visa upp Eurovisionsarenan Friends arena…jaså, inte? Malmö arena då, så framförde Loreen sin Euphoria tillsammans med ett gäng barn från Adolf Fredriks musikklasser där en viss fröken Carola Häggkvist en gång gått. Samma Carola som lite senare själv äntrade scenen i guldtopp, shorts och gul fladdrande öppen kappa med släp. Carola framförde en lite rockigare Främling än man kanske är van med och avslutade på en upphöjning längst ut på catwalken, givetvis med ”Carolafläktar”. Hon avslutade med vad som troligen var en spontanallsång där publiken fick ta över och sjunga. Roligt och vackert med sån stor sjungande publik som tog ton på Carolas förfrågan.

Carola hade pyro i sitt nummer också.

Danny var bra med manus och jag uppfattade bara en enda gång egentligen som han stakande läste innantill. Gina däremot fick springa en del i arenan och kom pustande till green room där Ravaillacz snodde hela showen och till och med fick Gina att skrattande tappa tråden. Vägen tillbaka till Danny på scenen var minst lika lång den så Danny påpekade att de bett om en segway.

Till alla som minns de utländska juryerna förra året så är en favorit i repris kvar – herr Klitos Klitou. Men visst blev det lite tokigt där svt när Kroatien fick Colosseum som bakgrund? Det enda jag har att kritisera egentligen är att Danny borde öva lite mer på att dra poängen som de utländska jurygrupperna ger.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *