Gina och Danny summerar Melodifestivalturnén 2013

Gina Dirawi & Danny Saucedo under genrepet i andra chansen, Karlstad.

När Gina och Danny summerar Melloturnén 2013 gör de det med två starka ord, intensiv och känslosam. Båda har trivts bra med att arbeta ihop och tycker att det varit fantastiskt.
– Jag har fått en ny härlig brorsa, säger Gina.
Danny är inte sen att replikera:
– Jag har fått en ny underbar syster. Eller jag har fått en syster, jag har ingen så det här är min enda syster.

I sex veckor har de lärt in och repeterat manus så att det skulle sitta när väl lördagen och direktsändningen kom. Vissta har det skett ett antal vurpor och snubblingar och test av innehåll längs vägen på framför allt genrep men det är å andra sidan det som genrep är till för, att fixa till saker och eliminera eventuella problem. Gina kan inte hålla sig för skratt när vi kommer till manusfrågan och det faktum att Gina är spontan medan Danny förutom att ha fastnat på ord faktiskt vid ett tillfälle råkade döpa om Louise Hoffsten.
– Jag tycker vi gjort det bra. Tanken är egentligen att vem som helst kan lära sig ett manus men att göra det till sin egna grej och att rädda upp situationer, det är en helt annan grej. Jag tror såhär, det folk gillar det är att jag är spontan och att Danny ehh…döper om folk, säger Gina och ger ifrån sig ett skratt.

Duon förtydligar att de är mänskliga. De försöker inte vara perfekta utan de gör sin grej. Det är det Gina tror att folk uppskattar.
Vad har de lärt sig av varandra under dessa sex veckor där de jobbat tätt ihop? Rapphet och att ha höga värderingar i det jobb man gör nämns. Gina gillar verkligen och känner igen sig i att Danny när det kommer till sång och dans är en riktig perfektionist.
– Jag älskar att se det. Jag älskar att han börjar lite hata sig själv om han gör ett steg fel. Han sätter sådan hög värdering i det han gör och sånt älskar jag.

Danny ser upp till Ginas rapphet och att kunna ta situationer som uppstår på ett bra sätt.
– Jag vill säga att Ginas rapphet, hennes spontanitet och att bara kunna ta situationer bra. Hon målar inte upp det som världens grej som händer. Det är mänskligt och det är live. Jag ser upp till henne väldigt mycket där. Hon är fantastiskt på det sättet.
Nu är Melodifestivalen avslutad och i slutet på denna resa står bland annat en överlycklig segrare och två väldigt nöjda programledare, om än något trötta. Man märker en längtan hem till vardagen igen när de berättar hur det är att ha avslutat turnén i Melloland.
– Nu har vi gjort det här i sex veckor. Kroppen är trött och fötterna gör ont av klackarna. Nu får vi sova och äta pizza och bli tjockisar igen, tänkte jag säga. Det känns jättebra. Jag tror Petra Mede kommer göra ett strålande jobb, konstaterar Gina.
– Det känns som vi har gjort vårt och gjort det väldigt bra. Vi har klarat av vår uppgift och det känns tryggt. Både jag och Gina är perfektionist så det hade inte varit kul att avsluta detta och gjort en massa fel utan det känns som vi gjort ett bra jobb helt enkelt.

Apropå segraren Robin Stjernberg, vad tycker programledarna om finalkvällens resultat? I och med sin seger är Robin Stjernberg historisk då han är den första segraren som kommit från Andra chansen. I Malmösemin blev Ulrik Munther och Ralf Gyllhammar direktkvalificerade till Friends arena medan Robin tvingades ta en omväg via Karlstad dit.
– Det är helt fantastiskt att Robin vann. Han är den första vinnaren som nånsin tagit sig från Andra chansen. Han är en värdig vinnare enligt mig, jag tycker han var helt strålande säger Danny.
– Jag är jätteglad för honom. Han är en så genuin, fin och omtänksam människa, avslutar Gina.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *