Livad efterfest i Friends arenas bankettsal

Robin Stjernberg firar sin seger

Finalefterfesten som hölls i Friends arenas Bankettsal var verkligen välbesökt. Gästerna anlände på röda mattan en efter en och det var såväl utslagna deltagare från i år som finalisterna men även tidigare års deltagare och andra inbjudna. Till exempel syntes Nanne Grönvall i vimlet. Mary N’Diaye, Amanda Fondell, Johan Rabeus och övriga Raviallacz fick samtliga posera vid ankomsten. Sean Banan visade sin vighet för den samlade pressen efter att ha skrivit autograf men det var ingen penna han fick från början och när han upptäckte det vände Sean sig till mamman:

– Det här är ingen penna, du gav mig en ljusstav…

Med rätt verktyg i handen blev det en autograf till pojken som sedan fick vara med på bild tillsammans med honom.

Till slut anlände segraren av Melodifestivalen 2013, Robin Stjernberg, hårt omringad av vakter och delar av sitt team. Väl uppe på scenen hade den gigantiska flaskan redan öppnats och champagne hälldes upp i glas. Som den stora segraren ville förstås Robin fira fullt ut så med flaskan i famnen skakade han den och duschade de lika festglada gästerna nedanför, varav de flesta med kameror snabbt valde att backa eller skydda sig och utrustningen när drycken kom ned. (Även undertecknad…) Efter att ha sjungit och dansat till sin egen låt fortsatte partyt ända in på tidig morgon, sisådär 05-snåret.

Camilla Henemark som nyligen fått sparken från Army of Lovers tycktes strunta totalt i det och njöt av efterfesten där varesig Alexander eller Jean-Pierre syntes till. Även Britta Bergström var där och firade med att umgås med vänner. Michael Feiner dansade loss med Caisa och bekanta till musiken och hejade glatt på alla de kände. Mattias Andreasson var också där och och minglade runt. Bland annat fick jag och några vänner en pratstund med honom, Mattias med något starkare dryck i handen kommenterade min vattenflaska, som en av de striktare vakterna först inte tillåtit mig att ta ut från festsalen trots att den inte innehöll en en promilles promille alkohol. Carola tycktes lämnat festen tidigt men Danny var kvar desto längre och var en av de som visade upp både dans- och sångkunskaper från scenen samt dansgolvet.

Tidigt på söndag morgon hittade jag Anders Lundin och hans fru Kerstin vid garderoben. Båda hälsade glatt. Kerstin som ända sedan stenåldern körat i Allsång på Skansen berättade att hon kommer att ses i kören även denna sommar.

Runt o4 klev Robin Stjernberg upp till DJ:n och talade med denne. Någon minut senare dånade You ut i högtalarna och Robin var inte sen gå upp och att dansa till denna.

Vid 05 stängdes musiken av och de kvarvarande besökarna tog sig sakta ut under det att salen städades och ljuset tändes. Väl utomhus förvånades flera av vad som hänt:

– det snöar! Kylan var troligen en av anledningarna till att flera såg ut som vilsna kycklingar där man gick mellan taxibilarna och frågade vems bil det var medan andra förare ropade ut namn. Jag fann till slut en taxibil som jag delade med Johan Rabeus härliga kollega från Stadsteatern.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *