Spännande samarbete i unikt nyskrivet Eurovision-anthem

Här är trion som ska knyta ihop svensk musiks internationella framgångssaga. Benny Ulvaeus, Björn Andersson och Avicii. På bilden är dock Ash med (Executive Producer för Avicii) samt Christer Björkman och Martin Österdahl. Foto: Karin Törnblom

I finalen av Eurovison Song Contest 2013 kommer Europa få höra två legender och en stor DJ i ett unikt samarbete. Låten beskrivs av Martin Österdahl som ett soundtrack för vårt Eurovision med Avicii-signerad instrumental ljudbild kombinerat med det unika i Björn och Bennys förmåga att göra pop, klassiskt, musikalkänsla och dramatisk musik. Hur tycker ni att det låter?

1974 vann popgruppen ABBA Eurovison Song Contest och gav Sveriges första seger. Kvartetten bestod av fyra musiker varav den manliga hälften hette Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Gruppen slog igenom stort och sålde flera miljoner skivor efter det, inte bara i Sverige.

Avicii heter till vardags Tim Bergling. Han är en 23-årig svensk discjockey och musikproducent som rör sig inom house-genren och enligt official DJ rankings just nu ligger femma på listan (http://dj-rankings.com) och har arbetat med Madonna. Hans låt ”Levels” lär ha nått mångas öron utan att man kanske vet om det själv.

Nu ska dessa tre mötas i ett unik samarbete. Tillsammans har de komponerat och bearbetat ihop ett nyskrivet Eurovision-Anthem med titeln ”We Write the Story”. Jag har en känsla av att de kommer skriva stor historia med detta stycke, inte minst med tanke på ABBAS legend-status inom ESC och Aviciis intagande av diverse topplistor i världen. Ett samarbete som jag blir nyfiken på redan nu att få höra resultatet av men hur det kommer framföras hålls än så länge hemligt. Det blir helt enkelt till att hålla ut i cirka fem veckor till.

Exekutive producenten Martin Österdahl säger själv i ett pressmeddelande:

– För snart 40 år sedan inleddes svensk popmusiks segertåg över världen med ABBA:s seger i Eurovision Song Contest. Idag erövrar Avicii världens topplistor. Att kunna sammanföra dem är en önskedröm som gått i uppfyllelse.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *