Fler kända namn i olika positioner under ESC

Om snart två veckor börjar festen. Då kommer Malmö invaderas av Eurovision-fans.Vi kommer att kunna träffa Marie Serneholt i Euro fan cafét, få höra Josefin Sundström som ensam kommentator guida tv-tittarna genom livesändningarna och se vår egen finaltvåa Yohio avge svenska folkets röster.

Nu när dessutom Inför ESC-programmet dragit igång märker man alltmer att det närmar sig. Eftersom jag blev förhindrad från att följa premiären igår togs det igen under kvällen istället. Vad jag direkt märkte var att programmet i år kändes mer som ”Tack för musiken” där Niklas Strömstedt satt och ledde programmet med sina sidekicks för kvällen, Malin Roos och Rikard Engfors. Det var två kunniga sidekicks som fick Niklas att framstå mer som en ”herde” som ledde sina får åt rätt håll även om han inte tycktes alltför påläst om The big 5.

Tidigare år har kanske som bekant poäng från 0-5 delats ut till var land, det görs inte i år. Däremot diskuteras vart och ett av bidragen igenom med vissa mer eller mindre vassa påståenden för att i slutet endast ta upp vilket man tror mest på. Föga förvånande valde även denna panel Danmarks Emmelie de Forest som sin favorit, det bidrag som redan är stort favorittipad. Det är i och för sig inte svårt att förstå när man gått igenom de första 10 låtarna och den hennes snabba läckra Only teardrops sticker ut från de andra på ett bra sätt samtidigt som hon går ut genom rutan och visar engagemang på scenen.

Härligt att Estland och Kroatien valt att sjunga på sitt eget lands språk, det ger tävlingen en krydda och charm i att inte allt är på engelska. Montenergros raplåt sjungen av Igranka sågades av Engfors medan Malin varnade honom för att de mycket väl kan gå till final. Håller mer på Engfors hittills i detta fallet… samme panelmedlem som sågade Montenegro ville även skjuta Rysslands videoregissör. Är nog benägen att hålla med då Dina Garipovas What if är väldigt bra medan videon känns extremt efter manus och är för övertydlig. Det ska faktiskt bli riktigt spännande att se hur den kommer framföras på scenen. Självklart ska det bli intressant att se även de andra länders bidrag, mer om detta senare.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *