Artisterna gillar Malmö

Efter en lång dag i arenan med löpande repetitioner och varje lands presskonferens inbakade här och var hann klockan bli cirka 22.30 innan kvällen var slut. Två av länderna som igår repade och tävlar om en av 10 biljetter till finalen från den första semifinalen är Montenegro och Irland.

Montenegros delegation anlände i måndags och ser fram emot denna vistelse. De har några veckor på sig att upptäcka Sverige. Deras första intryck är att Malmö är toppen. Att de två sångarna har astronautdräkter och Nina en ganska spacead dräkt beror på att partyt de sjunger om är ett rymdparty där hon är värd och de är där för att dansa.

– Det är lättare att dansa i rymden på grund av gravitationen där, förklarar de.

Montenergros trio. Copyright: Sander Hesterman (EBU)

Ryan Dolan, den irländska sångaren, trivs i Sverige. Han berättar att Malmö är vackert och att svenskarna verkar avslappnade. Det är första gången han fått möjlighet att komma hit. Det är även första gången han ställt upp i den irländska uttagningen till ESC och förklarar att detta helt enkelt föll på hans lott. Eurovision är något han gillar själv.

– Jag har alltid tittar på ESC och jag gillar showen.

Låten är en av flera som handlar om kärlek och det är ingen tillfällighet.

– Vi ville ha en låt med budskap i. Det är inggen låt som handlar om en relation utan om kärlelk i allmänhet. Budskapet är att om du inte har någonting alls, inte ens pengar men familj och vänner så är det det som räknas.

Ryan känner ingen press på sig att vinna bara för att Irland vunnit flest gånger genom ESC-historien. Tvärtom är han avslappnad och stolt.

– Jag är mycket stolt över att det gått så bra för Irland tidigare. Allt jag kan göra här och nu är att göra mitt bästa och förhoppningsvis kommer det att gå bra för oss. Jag känner ingen press utan ska bara njuta av detta.

Ryan Dolan med delegation på presskonferensen. Copyright: Sander Hesterman (EBU)

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *