Kvällens tippning – dessa går till final

Inför den första semifinalen ikväll har jag gått igenom hela startfältet och vilka länder som tar sig vidare till final. Av 16 länder ska 1o gå vidare vilket innebär att sex stycken kommer falla bort. De jag tippar går till final blir följande:

Estland: Birgit – Et uus saaks alguse
Vacker ballad med power och tonartshöjning som Birgit klarar alldeles lysande att bära upp med sin röst.

Ryssland: Dina Garipova – What if
En vacker lite snabbare mäktig ballad som sångerskan framför riktigt bra med sin sköna stämma. Det tjusiga scennumret med lysande bollar runt henne gör sig också bra i rutan. Är dessutom en av denna semifinals favoriter till att gå vidare.

Danmark: Emmelie de Forest – Only teardrops
Favorittippad till segern och ligger i topp på alla bettinglistor, det vill säga har lägst odds. Låten är riktigt stark och Emmelie tar sig bra i rutan. Ett säkert kort vill jag säga.

Ukraina: Zlata ognevich – Gravity
Även här en stark låt som fått mycket jubel och det beror inte bara på den närmare 2,5 meter långe Igor som bär in henne. Låten är populär och scenshowen riktigt snyggt liksom den duktiga sångerskan.

Montenegro: Who see – Igranka
En snabb tuff låt med mycket beatbox och technomusik som bakgrund. Inte den bästa låten i startfältet men att säga att låten är dålig vore att ljuga. Såväl låten som scenshowen sticker verkligen ut och det kommer ge de en plats i finalen.

Vitryssland: Alyona Lanskaya – Solayoh
vackra Alyona har ett bländande energiskt nummer till sitt taktfasta härliga mästerverk signerat Marc Paeklinck & Martin King. Hon har pyro, fart, en stor discokula och två snygga dansare samt har bra kontakt med kamerorna. Hon har fått mycket applåder efter repetitionerna och det pratas om låten som en av favoriterna. Både hennes odds för att gå till final och att komma topp-10 i finalen är väldigt låga. Klart finalkort.

Moldavien: Aliona Moon – O mie
Också en ganska lugn låt som kanske inte tillhör de bästa balladerna men den får extra krydda av sin klänning som både byter färg och höjer henne till skyarna. Det sistnämnda gör att hon troligen lockar röster för att de som älskar det de ser i kombination med hennes sång kommer lägga en röst här.

Irland: Ryan Dolan – Only love survives
En av tre solosångare i denna semifinal som har en riktigt bra snabb poplåt och ett fräckt nummer. Han framför sin låt på ett väldigt bra sätt tillsammans med bland annat dansarna.

Cypern: Despina Olympiou – An me thimasai
Jättevacker ballad sjungs med stor inlevelse av sångerskan. Har visserligen höga odds men hon har potential att visa att de borde vara lägre. Tror på henne som underdog.

Serbien: Moje 3 – Ljubav je svuda
En riktigt glad låt framförd av tre sångerskor med smittande glädje och ett färgglatt nummer. Kommer troligen inte vinna Eurovision men med tanke på att de är det enda ”shownumret” i denna stil och de dessutom går ut sist så sticker de ut. Sådana här låtar brukar kunna ta sig till final.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *