Några kommentarer från finalisterna

Finalisterna på rad, lyckliga

Estland, Ryssland, Nederländerna, Belgien, Vitryssland, Moldavien och Litauen lottades till första halvan på finalen. Resterande länder hamnade på andra halvan.

Danska Emmelie kände publikens stöd, tyckte det var fantastiskt och kunde inte sluta le. Nu blickar de framåt, ser bara fram emot att få ställa sig på scenen igen i finalen.

Ryssland tyckte det var intressant och spännande och sångerskan kunde inte beskriva med ord hur hon faktiskt känner. I green room hade hon en docka med sig som är en gåva från fansen och som betyder ”lycka till”, vilket uppenbarligen fungerade.

Ukrainska Zlata grät nästan i green room. För de var detta oväntat men de är överlyckliga över att vara i final.

Nederländerna överröstes med jubel på presskonferensen och sångerskan såg verkligen tagen ut över detta bemötande. När sångerskan såg kameramännen röra sig i närheten tänkte hon i green room att det fanns en chans, och mycket riktigt var det så. Head of delegation var riktigt tuff och sade att självklart hade hon förväntat sig detta. Sångerskan fick mycket energi från publiken under framträdandet med alla flaggor som viftade framför sig.

Även belgiska sångaren fick mycket energi från folket. hans head of delegation förklarade däremot att de ska hålla sig nära honom och bara hålla sig lugna. han valde engelska för att det är ett internationellt språk men föredrar annars att sjunga på franska.

Vitryska sångerskans mål var att samla människor till deras gladaste stund och det bör hon ha lyckats med ikväll samtidigt som hon var lycklig över att gå till final själv.

Litauens sångare följde bara med strömmen förklarade han medan head of delegation berättade att de har en chans i finalen. Han ville dedikera denna lilla seger till sitt eget land.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *