Så här kan resultatet se ut ikväll

Här kommer tipset inför kvällen som utlovat. Med 17 länder i denna semifinal innebär det att ytterligare ett land kommer att missa finalplatsen jämfört med tisdagens sex. I tisdags lyckades jag pricka in åtminstone sju av finalisterna. Ska vi satsa på en fullpoängare ikväll?

Okej, kör hårt. Följande 10 tror jag kommer ta sig genom nålsögat till finalen:

Lettland: PeR – Here we go

Glittriga dansanta killar med bra röst i ett fartfyllt och fläktande nummer. Det tycktes dessutom gå hem hos förmiddagens arenapublik.

San Marino: Valentina Monetta – Crisalide

Ljuvlig låt som det har pratats en del om här under dessa dagar, framförd av en skönsjungande Valentina. Eftersom låten växer och växer under tiden hon sjunger och blir allt starkare så kommer även de som tycker att den är ett sömnpiller i början ha en god chans att vakna till och leta efter sina telefoner för att ge henne en röst. Att numret är jättesnyggt gör bara låten bättre.

Azerbajdzjan: Farid Mammadov – Hold me

sanslöst vackert nummer av en tonsäker Farid som vet hur man för fram låten på bästa sätt. förmodligen en av kvällens säkraste kort.

Finland: Krista Siegfrieds – Marry me

Här är det väl kanske mest numret och hennes scenkläder som det pratats om mer än hennes sånginsats. Det ska dock sägas att tjejen kan sjunga och låten samt numret är på ett sådant (galet) sätt att man lätt rycks med. Det är svårt att inte le när man ser och hör henne be om giftermål. Krista sticker ut.

Malta: Gianluca – Tomorrow

Förutom att Gianluca under förmiddagens rep fick applåder redan innan musiken satts igång borde säga en del. Han är också enkel och avslappnad vilket till denna sköna låt med sommarvibbar passar alldeles utmärkt. Trallvänlig låt. Som tillägg kan sägas att han utan problem kan interagera mer publiken. Ta honom till skansen i sommar och jag är övertygad om att han kommer att flirta med publiken.

Island: Eythor Ingi -Ég á líf

Lugn och vacker ballad med Eythors känsla i rösten och sången, med tonartshöjningen. Island ligger också rätt högt upp i oddsen att gå till finalen.

Israel: Moran Mazor – Rak bishvilo

En enkel mäktig ballad. Moran har ett enkelt nummer men behöver (liksom i Sarah dawn Finers fall 2007) inte göra så mycket extra. Hon visar energi och känsla i sin sång och fångar kamerorna.

Armenien: Dorians – Lonely planet

Hade först satt Grekland till final men den petades när förmiddagens genrep väckte minnen till liv och publiken dessutom gick igång på detta nummer. Med tanke på att inget rocknummer hittills finns med bland de tippade finalisterna och minst en rockigare låt brukar gå hem så känns det som att den platsen tillhör Dorians.

Norge: Margaret Berger – I feed you my love

Stark Margaret, stark låt. Snyggt nummer och ofta nämnd. En modern pop med bra takt samt ligger trea på bettinglistorna.

Georgien: Nodi & Sophie – Waterfall

Här är ytterligare en av favoriterna till att gå vidare och till att eventuellt vinna hela tävlingen. Det är inte konstigt med tanke på att deras duett är vacker och de samspelar bra på scenen samt har förmågan att fånga kamerorna.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *