Förmiddagens genrep i korthet

Om bara en liten stund går det första riktigt publika genrepet av finalen igång. Tidigare i förmiddags hade de visserligen ett genrep men det var utan publik med köpta biljetter.

Vad vi fick bevittna då var ett genrep som drog ut litegrann på tiden eftersom de hade några klädbyten och lite tekniska saker som inte satt helt. Det ni kommer få se i tv-rutan imorgon kväll inledningsvis är ett hopklippt videoklipp som visar hur Loreens poäng ramlade in under omröstningen i Baku och gjorde henne till segrare. Det avslutas med ett jubel från den svenska gruppen i green room där ni också kommer få se en glimt av Britta hoppa av lycka tillsammans med de andra.

När alltihop övergår till nutid kommer länderna skrida till scenen på en lång rad längs den bro som Loreen också använde. Detblir lite som en OS-invigning med en fanbärare som går före. Petra Mede som under veckan skött sig bra på både genrep och i direktsändning fastnar på flera ord men lyckas till slut välkomna Europa och öppna finalen av Eurovision Song Contest 2013.

Här blev det sedan ett längre avbrott där vi fick bevittna hur golvet polerades. Det kommer inte ske imorgon kväll och troligtvis inte ikväll heller. Det som orsakade detta var lite tekniskt strul med vykortet till Frankrike. När det är fixat fortsätter repet. Litauens sångare såg ut som att han precis klivit upp ur sängen och Maltas Gianluca hade inte samma speed och energi som igår kväll. Jag gissar att det beror på att han inte hade någon publik att hämta extra kraft ifrån.

Ett måste, det är att kolla in mellanakten där Petra Mede sjunger och driver med Svenska seder och svenskheten. Det kommer bli både dansade köttbullar, majstång och en Carola som får sjunga några få rader innan hon faktiskt flyger baklänges av den upphöjning som Bonnie Tyler använder. Jag hade förväntat mig att få se lite mer av henne än bara fem sekunder. I tv-rutan är det möjligt att det blev ett kul inslag till mellanakten men på plats inne i arenan fick man bara en besviken känsla av ”jaha, och… var det inte mer?”

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *