Kommentarer från andra semifinalens finalister

Finalisterna samlade på presskonferensen

På kvällens presskonferens drog såväl Azerbajdzjan, Island, Grekland, Ungern, Norge, Georgien och Rumänien sig till andra halvan av finalen. Finland, Malta och Armenien kommer att vara i den första halvan.

Azerbajdzjans Farid Mammadov är förstås väldigt glad över sin finalplats. Hans huvudmål nu är att vara bland av de bästa i finalen. Han passade även på att tacka låtskrivarna för ett bra samarbete och tycker det var stort att jobba med de.

Krista Siegfrieds frågade Farid så snart turen kom till henne om Farid vill gifta sig med henne.

– Maybe if you hold me, sade Farid efter att ha funnit sig.

Jubel sped sig och Alexandra Pascalidou var snabb på tal:

– We have a lounge for you.

Krista berättade sedan att de har haft kul på scenen och anar att det har märkts. Hennes album som nyligen släppts hoppas Krista på att få släppa även i Europa men i väntan på det lade hon in att det åtminstone går att få tag på digitalt. Hon tippar också att de kan slå Lordi.

– Vi har pyrot och vi har kläderna och jag är snyggare.

Mobilen hade hon ännu inte hunnit kolla men om inte pojkvännen svarat så lovade hon att gifta sig med någon annan här i Malmö.

Maltesiske Gianluca fick tre ord på sig att berätta hur det var. Han valde att vara än mer kortfattad:

– Är ett ord nog? Euphooooria… (sjunger)

Han berättar att känslan som kom till honom när han gick upp var ren eufori.

– Jag var så inne i det och så hög. Jag njöt så mycket med mitt team och ville inte ens kolla min puls för då skulle jag väl blivit orolig.

Musiken är hans hobby men just nu fokuserar han helt förståeligt på musikkarriären. På tisdag återgår han till sjukhuset.

Islands Eythor var väldigt tacksam för chansen att göra låten igen och då kanske bättre. På frågan vad som kan göras bättre sa han sedan:

– Jag behöver inte förbättra något. Jag kommer bara att sjunga låten och hoppas att de gillar den.

Greklands artister ville inte spekulera i vad som fick de att ta sig till final

– Vi bryr oss egentligen inte om vad som bar oss dit. Det viktigaste är att vi är i final.

Just Grekland räknades upp sist. Ena av sångarna berättade att han då tänkte på Silvia som på presskonferensen satt bredvid honom samt att det sades många fula ord som vi ej vill veta vilka. De trodde ändå på att de kunde ta sig till final och passade på att tacka för ett väl organiserat ESC.

Georgiens Nodi pratade om soldater i Afghanistan och att de dedikerade denna seger till de. Denna finalplats är väldigt viktig för hela Georgien, inte bara för Sophie och Nodi. Även våra svenska låtskrivare till bidraget Waterfall tackades.

Norska Margret Berger fick höra att hon liknas vid Lady Gaga och hade ett självsäkert svar på det.

– Om du går till min musikvideo från 2006 så kan du se att Lady Gaga ser ut som mig.

Norska nationaldagen kunde inte börja bättre med en norsk finalplats. Hur detta ska firas?

– Jag har köpt en riktigt fin dress, den ska jag bära några timmar och dricka champagne. Det känns roligt att tillhöra den norska delgationen idag. Det exploderade i mitt huvud när Norge räknades upp. Jag hade inte förväntat det, jag tar inget för givet.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *