Per Gessle: Det är publiken som gjort oss poppis

Per Gessle, ledsångaren och frontfiguren i Gyllene tider var riktigt nöjd efter premiärprogrammets slut.

– Det är fantastiskt. Vi har varit här på allsången en gång tidigare men då var det skitdåligt väder och regnade så. Nu var det något helt annat.

Deras omtalade turné startar nästa fredag och de som kommer på dessa spelningar lär få höra en hel del gamla hits blandat med nya låtar. Per förklarar också ödmjukt att det är publiken som gjort de poppis, inte de själva och att han gillar den svenska publiken.

Zara Larsson, den yngsta allsångsgästen har sysslat med musik väldigt länge, hela livet som hon själv berättade. Det är dock först nu det börjar hända saker. Hon har på senare tid varit med i bland annat Talang 2008, varit med i barnkörgruppen Next generation vintern 2009/2010 kunde hon ses i tv 4:s Jag ska bli stjärna.

Stjärna är troligen också vad hon är på väg att bli i och med sin genombrottslåt Uncover som hon framförde i programmet. Men Zara har faktiskt en liten koppling till Gävle genom Helge all stars, där hon hamnade via vänner och en stor portion kul.

– Min kompis Mimmi sandén var där och det var massa jag kände som åkte dit. På den dansskola jag gick jobbade det en sångpedagog som sa att där jobbar en kille som heter Johan som är jättebra. Så då åkte jag dit.

Johan är inte hennes sångpedagog så men på Helges kan vem som helst kan spela in en låt så de var helt enkelt där för att ha roligt.

Apropå hennes låt Uncover i början av året placerade sig på första platsen på bland annat Sverigetopplistan. Vad betyder den låten?

– I min karriär betyder den allt eftersom den har öppnat upp möjligheterna för mig att till exempel vara här men ser man till sången o texten så handlar den om förbjuden kärlek o jag har ju pojkvän, säger hon och placerar än så länge allsången på tredje plats över saker hon gjort i karriären, vilket inte är så mycket än.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.