Lisa Nilsson om allsången: Samhörigheten här känns kul

Lisa Nilsson

Lisa Nilsson var väldigt nöjd efter kvällen och passade efteråt på att ta vara med sin dotter som fanns med, men hade ändå lite tid till en pratstund.
– Det här var väldigt roligt och härligt men också intensiv. Det var roligt att ha en låt som passade så bra.

Lisa kände att Var är du min vän var som gjord för en allsångskväll. Hon upplevde publiken som jättefina som vanligt och menar att det alltid är så på allsången.
– Samhörigheten här känns kul. Folk verkar trivas. Alla vet vad som gäller och alla släpper efter, det är väldigt roligt.

2012 spelade hon i musikalen Next to normal på Stadsteatern, något som kom emellan hennes skivskapande och tillsammans med barn gjorde att skivan tog lite längre tid att färdigställa. Nu är det skönt att vara tillbaka på den musikscen hon är van vid.
– Det känns skönt att vara tillbaka. Jag började spela in en skiva redan innan musikalen och barn kom. Så jag är lite extra glad få vara i min musik nu eftersom jag hållit på så himla länge med skivan.

Själva skivan som vi igår fick ett smakprov på är en skiva på svenska där hon har skrivit det mesta själv samt ett par av låtar i samarbete med andra. Till exempel har Andreas Mattson skrivit just Var är du min vän. Hon berättar vidare om skivan.
– Det är popmusik som både har rötterrna i min barndom på 70-talet och som också känns igen från soulen o lite jazz och sådär.

Liksom sången hon framförde under programmet handlar skivan ganska mycket om relationer på olika sätt, om konflikter och längtan efter bli vänner igen till exempel. Just svenskan är det språk hon föredrar att sjunga på även om både engelskan och portugisiskan kan vara svängigt och roligt att sjunga på. Svenska är hennes hjärtespråk.
– Jag har så mycket mer inre språk kring det svenska språket, när jag sjunger på engelska är det mer begränsat i känslorna så att säga.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *