Per Andersson fick publiken på fall under allsångens andra program

Måns Zelmerlöw i publiken

Andra allsångsprogrammet sändes från ett småblåsigt och lite kyligt Skansen. Det hindrade inte att Måns Zelmerlöw med gäster kunde värma publiken med såväl sköna toner som humor.

Alltsammans inleddes med Måns favoritallsång, Hasse Anderssons Änglahund. Därefter avlöste artisterna varandra i snabb takt. Oskar Linnros körde sin Hur dom än. Lisa Nilsson började lugnt med att framföra sin lugna vackra Var är du min vän för att sedan istället ge sig på Björn Skifs betydligt snabbare Michelangelo som allsång och fick med publiken väldigt bra.

Operasångerskan Kjerstin Dellert, den äldsta av veckans artister, hade fått äran att framföra Sveriges njationalsång #2 öppna landskap. Det lät dock väldigt otakt och tonerna hennes hoppade. Hennes version hade i så fall funkat bättre om hon framfört den solo. Nu blev det istället en förvirrad allsång där det var svårt att sjunga med.

Per Andersson hade också hittat dit men tog med sig en del av scenografin ut i publiken under Brevet från kolonien och drog ned körens notställ av bara farten. Kerstin Ryhed Lundin som stod närmast sceningången var förberedd på att bli i det närmaste påsprungen av en björk och tycker att det var en rolig grej. Påhittet var faktiskt Pers eget och den idén fick han igenom. De som fick mikrofonen framför sig under ovan nämnda låt fick alltså samtidigt en hel björk över sig. Stor munterhet och en del skrattattacker spreds bland alla framför scenen.

Ännu en överraskning var Peter Jezewski från The Boppers som rullade in på en blank röd motorcykel och slog Måns lilla vespa med flera hästkrafter. Han levererade den gamla hiten jeannie’s coming back för att sedan stämma upp i sång tillsammans med publiken i Thore Skogmans Pop opp i topp.

Amanda Jenssen

Yohio sjöng bland annat sin melodifestivlallåt Heartbreak hotel medan Amanda Jenssen framförde sin smårockiga Ghost. Linnros som fått inleda gästkavalkaden fick även avsluta med sin egen Från och med du som finns med i allsångshäftet i år.

En kväll med bra fart genom större delen av timmen, där bland annat Andreas Lundstedt satt i publiken, och som värmde trots de kyliga vindarna.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *