Håkan Hellström tog över allsången för en kväll

Håkan Hellström

Publiksiffran var närmare 26 000 när Måns Zelmerlöw och Sveriges äldsta allsång fick storbesök. Väldigt många hade letat sig dit för Håkan Hellström. För att uppmärksamma att fotbolls-EM strax börjar sparkade Måns igång kvällen tillsammans med Skansens ukuleleorkester i allsången Rulla in en boll och låt den rulla.

Fotbollsfantasten Håkan Hellström var först upp på scenen och rev av den nya Det kommer aldrig va över för mig från årets album med samma namn för att sedan köra en betydligt lugnare allsång i Ungmön från käringön från 1947. Han skulle även komma att få avsluta den ordinarie allsångstimmen.

Anton Ewald gjorde däremot allsångsdebut. Han körde sin hit och MF-låt Begging, även här med bra drag. Han hade valt en låt från förra årets Allsångsscenen är din-artist, nämligen Sandvikensonen Tomas Ledins Inatt är jag din. Denna debut gav Anton sådan mersmak att han senare på kvällen berättade att han gärna kommer tillbaka nästa år och då är det minsann hans tur att få en helkväll.

Grynet Molvig som på 60-talet togs över gränsen av Hasse och Tage hjälpte Måns att framföra just ett Hasse och Tage-potpurri medan Louise Hoffsten i blå mönstrad klänning tassade ut och framförde sin Only the dead fish follow the stream samt hjälpte till med sin röst i allsången Regnet det bara öser ned. Hur hon tänkt där förutom i jazz-kopplingen kom inte riktigt fram då regnet lyste med sin frånvaro under en dag med riktig sommarvärme och knappt något moln på himlen, även om de nu omöjligt kan välja allsång innan de spanat in väderprognosen.

Louise Hoffsten

Medina ”hafflade” loss i några av sina svängiga låtar och släppte dessutom upp ballonger i skyn. Kvällens överraskning var Joshua Radin från USA som inte visste vad Allsång på Skansen var men som verkligen fick lära sig ordentligt denna kväll. Han blev personligen inbjuden av Måns Zelmerlöw under sitt Sverigebesök och alltså några minuter i allsångsspotlightsen medan han sjöng för publiken om I’d rather be with you.

När den ordinarie allsångstimmen var över tog den alltid redo Håkan Hellström över hela Solidenscenen tillsammans med gäster som Helen Sjöholm, Tomas von Brömssen. Anna Järvinen och Rockridge Brothers fick inleda hans timme med den lugna Vid protestfabrikens stängsel innan Håkan själv klev ut och ökade farten. fansen väntat länge var genast med. De hoppade, sjöng med, grät, körde armarna i luften och var med i varenda steg han tog. Kvällen fortsatte på detta vis. Även vid sittplatserna ställde sig publiken upp då och då, framför allt i hans mer kända låtar. Lagom till den avslutande Ramlar åkte hans jacka av och publiken förvandlades till en flertusenhövdad kör som Gabriel Forss, sittande i publiken, kanske hade varit enormt stolt över. Hade det funnits ett tak över hela området hade det garanterat lyft. Håkan Hellström som pustade ut en stund efteråt var riktigt glad kunde inte ha önskar sig en bättre kväll över huvud taget.

Publicerat av

En kommentar till “Håkan Hellström tog över allsången för en kväll”

  1. Hej!
    Nån som har nån tips om var Louise Hoffstens underbara blå sommerklänning kan va från? Märke?
    Tacker så mycket för tips:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *