ESC-vinnaren Emmelie de Forest vill ta allsången hem till Danmark

Emmelie de Forest

Sedan starten 1956 har knappt 60 artister stått som segrare i Eurovision Song Contest genom åren. Den senaste vinnaren heter som säkert bekant Emmelie de Forest. Det blev också Danmarks tredje vinst genom tiderna. Efter programmet mötte jag  en leende och lättsamt tjej som njöt av vädret och stämningen. Hon är också väldigt glad över sin bedrift i Eurovision och att vara del av en sådan speciell skara vinnare.

– Det är en stor ära, för mig och för oss i Danmark att vi har vunnit. Det är väldigt speciellt.

Emmelie som ännu inte har haft möjlighet att se Eurovisionsfinalen utifrån publikens vy än, tror att hon någonstans kanske inte har förstått allt än. På en lite undrande följdkommentar om att hon alltså inte har sett det än svarar hon med ett skratt.

– Nej… men jag måste se det utifrån sen.

För henne personligen är segern i ESC väldigt stor. Sedan unga år har hon suttit med familjen och tittat på tävlingen. Emmelie har förstått att ESC är stort i Sverige och tillägger att den är det även i Danmark.

– Det är något jag tittat på med min familj, med min pappa som älskade tävlingen. Mina systrar är här idag. Jag har många minnen från när jag var liten och så plötsligt står jag där själv och har vunnit det hela. Det är stort!

I och med sin seger har hon inte bara tagit hem tävlingen till Danmark nästa år. Den har även inneburit en hel del för hennes karriären som nu tagit rejäl fart.

– Jag har fått möjlighet att få komma ut på olika tv-shower, även i utlandet. Jag har varit i Tyskland fem gånger och så i Sverige bland annat. Så jag får möjlighet komma ut till en större publik.

Även grannlandet Norge kommer att få besök av sångerskan för att nämna ett.

Emmelie har även fått göra sin egen skiva som bland annat släppts här i Sverige. En skiva som för övrigt har samma namn som titeln på själva låten hon tävlade med, Only teardrops. Hon berättar att det inte hade hänt utan segern i den danska uttagningen till ESC.

Vad det gäller allsångskvällen är Emmelie nöjd.

– Det var jättebra, mycket trevligt att stå på scenen här. Publiken var glad och det var bra stämning.

Emmelie tar upp att allsången är stort här och att satt så många i publiken framför scenen. Det fanns lite nervositet i henne men allt gick ju bra och hon älskade det. Konceptet allsång finns inte alls i Danmark och det verkar sångerskan väldigt sugen på att råda bot på.

– Vi har ju musik i helgen, eller varje fredag, på Tivoli där artister spelar men det är inte som här, med allsång. Det måste vi ha, avslutar hon.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *