Kikki till Göteborgs stadsteater nästa år

Kikki Danielsson

Kikki Danielsson har varit på Skansen tidigare och sjungit, inte bara under en allsång. 2009 var hon en av artisterna på en countryfestival. Hur många gånger hon har uppträtt på Skansen kan hon inte minnas. Just den här kvällen beskriver Kikki som” helt underbar, som den alltid är på Skansen”. Det är allsången och Pride som är speciell för henne. Båda har ungefär samma känsla. Men vad gör då stämningen på Skansen så underbar?
– Det är just den här glädjen när man kommer upp och ser det här havet. Och så lilla jag… och så sjunger de med. Man liksom ser hur det lyser i ögonen och många av de jag kan se, de var inte ens födda när den låten jag sjunger kom. De sjunger med ändå.

Sommaren 2013 har Kikki bestämt sig för att vara ledig och läsa teatermanus i hammocken. Kanske ett något udda läsval men förklaringen är egentligen ganska enkel.
– Jag har inte riktigt fattat det än men det är en kille som skrivit ett manus som heter Kikkiland. Den ska sättas upp på Göteborgs stadsteater så jag ska bli Göteborgare från och med januari till maj nästa år.

Före det väntat hösten meden del livejobb, lite tv och eventuellt spela in en ny låt åt countryhållet tillsammans med Sulo.
– Det händer saker men det får röra på sig lite långsammare nu när man över 60. Man får inte ha för stora planer och tro att man är 25. Men det är gott att få ta det lite lugnt också, säger hon.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *