B.U.S! ett busigt systerskap som blickar mot återuppståndelse

Kayo, Fransesca & Vivian (B.U.S!)

B.U.S! är en konstellation bestående av Blossom Tainton, Gladys del Pilar, Kayo Shekoni, Vivian Cardinal och Fransesca Quartey. Ett härligt glatt gäng som slagit sig ihop och trivs väldigt bra ihop. De har bland annat beskrivit sig som en naturkraft när de står på scenen.
– Jaha, ja det kanske vi har gjort. Man kan säga att när vi sjunger tillsammans då känner vi oss lite som en naturkraft. Vi gillar att arbeta med varandra för det blir som en varm gemenskap, säger Kayo.
– Det händer direkt när vi träffas, det blir som en sammandrabbning, en explosion. Så det hände direkt, berättar Fransesca även om deras allsångsdeltagande.

Kayo inflikar att man ej får glömma att de jobbat ihop mycket och gått igenom mycket tillsammans. Den känslan har byggts upp under tidens gång.
– Men när livesändningen började då kände man verkligen såhär, berättar Fransesca och med inlevelse blåser ut länge samt för ut armarna från kroppen för att riktigt visa känslan som kom till henne just då.

Kayo sammanfattar hela upplevelsen i allsången som rätt starkt och nämner även repetitionen dagen före. I och med att de inte turnérar mer hade de hoppats på att det skulle komma något mer. Nu blev det ytterligare ett framträdande tillsammans genom detta deltagade och litegrann av en avslutningsföreställning om än med bara ett nummer.
– Det var lite vemodigt men vi avslutar med flaggan i topp här i detta stora sammanhang med riktigt stor liveorkester. Det känns väldigt värdigt, säger Fransesca.
– Det var härligt. Det var riktigt härligt. Man är stolt över vara del av det här. Vi känner oss som ett systerskap som så länge vi finns så finns ju B.U.S på sätt och vis. Vi kommer väl återuppstå, jag kan inte tänka mig nåt annat, tycker Vivian.
– Vi återuppstår på ett eller annat sätt. Det är så speciellt, jag menar vi har ju ändå varit så länge i branschen. Det här har jag faktiskt inte med någon annan alls och det är väldigt speciellt, intygar Kayo.

Namnet B.U.S! Är en förkortning för Brun Utan Sol. Kayo är dock väldigt snabb på att kasta in en annan betydelse när vi kommer in på namnet.
– Eller… betygsunderlag saknas, kastar hon iväg och får såväl Fransesca som Vivian i skrattanfall.

Men kan man läsa in bus rakt av? Är namnet är dubbeltydigt?
– Att vi är busiga ja, kan du ger dig på! Det är absolut en del av bus, förklarar Vivian.
– Det är inte alla som uppfattat det, det är helt korrekt, intygar Fransesca och får medhåll av Kayo som inflikar att det är just det de gillar.

Under kvällen gick allt som smort för konstellationen. Under deras repetition mitt på dagen sprang dock Fransesca in i ryggen på en av steadycamkillarna. När Fransesca påminns om det brister Kayo och Vivian ut i ett hjärtligt gapskratt.
– Herregud…! helt korrekt, det gjorde jag.
Hur kändes det mötet?
– Det mötet kändes intensivt. Intensivt och närvarande. Nej men det var bara helt enkelt att jag vände mig om och sen såg jag inte riktigt att han stod där. Jag var lite upphetsad och glad.
– Typiskt B.U.S! Säger Vivian som hämtat sig från skrattanfallet.
– Ja, det är sånt som kan hända, när vi håller på.

Trion som sedan hade siktet inställt mot ombyte och varmkorv var väldigt nöjda med kvällen och såg ut att trivas riktigt bra.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *