Robin stjernberg om sin allsångsdröm och nya musikaliska vägar

Robin Stjernberg

För Robin Stjernberg, som för några månader sedan klev upp på Eurovisionsscenen inför hela Europa, skulle man kunna tro att en medverkan i Allsång på Skansen är ett roligt gig. För honom är denna debut betydligt större än så. Robin har följt programmet sedan han var liten och älskar Lasse Berghagens Teddybjörnen Fredriksson.
– Det var en fantastiskt rolig kväll. Det är en dröm som gått i uppfyllelse idag att jag fick göra det här. Det är helt otroligt så jag är jättenöjd och glad över kvällen.

Vad var då tanken när drömmen slog in och Måns ville ha dig till allsången?
– Jag blev bara glad för den här chansen egentligen. Jag tänkte inte så mycket, ville bara komma hit till Måns. Han är en väldigt go kille, och skåning.
Robin halkar in på dialekter och konstaterar att Måns inte pratar lika mycket skånska som honom själv. Han ger plötsligt ett exempel på hur Måns låter genom att försöka härma programledaren i meningen ”Jag heter Måns Zelmerlöw” på mer Stockholmska. Sedan skrattar han och ser sig runt.
– Han är inte här nu va?

Vid en dags besök på Skansen skulle Robin skulle gå en runda bland djuren och allra helst ta sig en väldigt nära titt på dessa.
– Jag skulle definitivt gå och kolla på djuren och röra de fast man inte får.
Hade det varit vykort på artisterna som inledning i allsången skulle vi kanske sett honom omringad av ett gäng getter då det är den djurras som han först nämner att han vill klappa.

En plats där vi däremot inte kommer se honom är som tävlingsdeltagare i Melodifestivalen nästa år.
– Jag har fått min dos av Mello och Eurovision. Jag kommer snarare skriva låtar till mig själv, hitta en ny väg och leta i mig själv vad jag vill göra musikalist.

Den nya vägen Robin vill hitta ser ut att leda mot soulhållet till så kanske får vi se och höra en lite annan sida av honom framöver.
– Jag kommer snirkla mig mot soulen, tror jag. Lite mer soul, lite lekfull sång och lite roligt svängigt. Jag kommer fortsätta med pop såklart men älskar soul. Man hör lite influenser på den här skivan (Pieces) men den är lite mer poprockig.

Först ska han avsluta sin nuvarande turné som går väldigt bra. Robin är mer än nöjd över livet just nu.
– Detta är världens bästa sommar. Den äger så sjukt mycket så man inte ens kan prata om det, det är så grymt. Turnén går skitbra, jag turnerar med mina polare som jag gick i gymnasiet med bland annat.

Tillsammans har de väldigt kul på vägarna. Det enda som är mindre kul för sångaren är att medan han signerar några timmar efter spelningarna går de andra och tar något att dricka. När han kommer tillbaka till de har de oftast redan börjat festa. Något han förhoppningsvis kan ta igen senare.

Publicerat av

Diana Wikström

En kommentar till “Robin stjernberg om sin allsångsdröm och nya musikaliska vägar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *