Robin Stjernberg fick Marenplan i gungning

Gävle har haft sina sommarkvällar under flera år. I Södertälje är det första året de har artister på torget. Under fyra veckor har Marenplan fått besök av en artist varje torsdag. Den här kvällen stod Robin Stjernberg för musiken. Torget fylldes av många förväntansfulla barnfamiljer och ungdomar men även äldre. Några minuter över utsatt tid äntrade en taggad Robin scenen.

Kvällen började i poptoner men blev snabbt lite rockigare. Introt på One down, two to go hördes och händer önskades upp i luften. Ett antal händer lyftes mot skyn för ett tag och klappade i något sånär takt. Den unga sångaren presenterade sedan en låt som skrivits till Melodifestivalen innan You fick den platsen. Låten heter Beautiful och är en vacker lite lugnare historia som han nu istället tillägnade sin publik. Fansen ganska nära staketet tjöt av lycka. Det var nog ett bra val att Beautiful fick kliva tillbaka till förmån för den vid det här laget välbekanta låt som till slut blev vårt bidrag i Eurovision.

Under den dryga timmen som konserten varade växlade Robin mellan att röra sig över hela scenen, kompa sig själv med gitarr i några lugnare bitar, vattna publiken, ta isär mikrofonstativet och köra allsång. Nedmonteringen av stativet var särskilt märkbart under de två låtar som han känner lite extra för, nämligen Halo och Let me entertain you. Här förvandlades konserten till en riktig rockkonsert där sångaren bland annat sträckte ut micken mot publiken och använde högtalarna som fotstöd. Robin tycktes ha energi så det räckte och blev över. Så pass mycket att rockstunden avslutades med ett stort hopp med ansats.

Därefter drogs takten ner igen. Den kanske lugnaste låten för kvällen, For the better, inledde Robin sittande vid ett keyboard. Texten byttes dock ut först och blev till en kärleksförklaring till Södertälje innan låten presenterades på riktigt och han övergick till ordinarie text.

Den känslosamma Scars var en annan av höjdpunkterna på konserten. Men publiken nöjde sig inte innan de fått höra You och mycket riktigt kom den efter att stjärnan åter kallats upp på scenen. Under tiden hade Robin bytt om till sina Eurovisions-scenkläder. Skön stämning när låten förvandlades till en allsång.

Sammantaget kändes Robin, med sin energi och den känsla han visade under flera av låtarna, som en tamare och mer nykläckt version av Carola. Henne vet man aldrig riktigt var man har vilket ger krydda på en show. Lite så kändes det ikväll kring Robin. Han överraskade, visade prov på humor, bjöd på sig själv och kändes äkta rakt igenom. Precis som det bör vara.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *