Petra Marklund till USA i höst

Petra Marklund hade precis klivit av scenen där hon avslutat sitt extranummer inför webben och så förstås de som kommit till Skansen för att uppleva kvällen med alla sinnen. Hon var helnöjd med sitt besök på Sollidenscenen.
– Publiken var faktiskt helt otrolig. Jag har bara varit här en gång tidigare. Det var något särskilt och en skitgrym kväll ikväll.

Vad var det som var speciellt ikväll?
– Jag vet inte riktigt. Det var bara att de (publiken) var så himla på, på alla. Så att det var kul för alla.

2012 bytte hon, i och med språkbyte till svenska, tillbaka till sitt riktiga namn Petra Marklund. Före det var artistnamnet September. Men rädslan för att tappa en del av sin publik fanns aldrig där.
– Mitt skivbolag var lite rädda för att jag skulle… att jag liksom gjorde den här nya inriktningen men jag har känt mig jättesäker, jag trodde på det här. Jag gillar musiken som jag gjort så för mig kändes det jättebra.

Händerna mot himlen är en av 11 spår på Inferno som släpptes förra året och är skriven av Jocke Berg från Kent som hon träffade genom en gemensam bekant.
– Han och jag kom i kontakt genom gemensam bekant och sen hörde Jocke av sig och sa att han ville jobba med mig när han hade hört lite av det jag hade börjat jobba på. Så det var ganska naturligt.

Under resten av sommaren och passande nog fram till september står mer turnerande på hennes schema men därefter blir det Los Angeles för hela slanten för att bland annat hälsa på några hon känner och skriva lite nytt material. Men om det blir på svenska eller engelska och hur resultatet kommer bli kan hon omöjligt svara på. En sak vet hon dock.
– Jag ska göra något jag tycker är bra, det är allt jag vet. Jag har ingen aning om hur det slutar men jag tänker inte ha några regler. Det får komma som det kommer.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *