Ravalliacs hit ett växande konstprojekt

Tommy Körberg & Mats Ronander i Ravaillacs

Ravaillacs bestående av Tommy Körberg, Johan Rabaeus, Claes Malmberg och Mats Ronander gick nog inte att undgå i denna veckas allsång när de framförde en något modifierad och förlängd version av deras hit En riktig jävla schlager, och de hade verkligen roligt på scenen.
– Det var fantastiskt skoj att vara på Skansen o sjunga lite, det var jätteroligt. Det var kul sjunga låten igen. Så var det en ny vers som var lite nervöst om vi skulle ta oss igenom men det gjorde vi så det gick ju också alldeles utmärkt, säger Claes. Tommy håller med om att det var riktigt kul.

Den nya versen kom ifrån Henrik Dorsin, en av låtskrivarna, efter att ha blivit kontaktad av Tommy Körberg.
– Jag skrev sms till Henrik Dorsin som var på semester i Europa och sa att jag ville ändra texten ”så rösta på oss ge oss er poäng” till ”så varför fick vi inte er poäng?”. Då fick jag tillbaka en helt ny vers som var skitrolig. Vi bara la in den och då blev det som det blev.

Att det blev som det blev beror också på att de inte har spelat tillsammans sedan Melodifestivalen utan sågs klockan tre samma dag. Då delade också Tommy ut papper med nya texten till de andra. trots nervositeten om de skulle ta sig igenom den nya texten så gick det som Claes sa, utmärkt.
– Vi stämde bågen lite mer än vad vi hade gjort tidigare så låten blir ju längre o längre för var gång vi framför den. Det är själva projektet vi har nu. Det är ett konstprojekt som bygger på att varje gång vi får ett nytt jobb så lägger vi till en vers o behåller de gamla, berättar Claes vidare.

Var kommer det sluta någonstans?
– Det vet vi inte, det beror på vilka erbjudanden vi får. Får vi väldigt många erbjudanden så blir den längre o längre. Den är som ett konstverk som hela tiden växer o blir större o större.

Nu fick de ju poäng ifrån några publiken under kvällen som likt simhoppsdomare sträckte upp en poängskylt.
– Ja det var någon som gav oss 12 poäng och det var vi väldigt glada för faktiskt. Jag menar hur det än är så, det var ju vi som gjorde hiten. Placeringen är ointressant, vi gjorde hiten. Den låt som alla sjunger o den som alla dansar till så vi har glatt Sverige med en oerhört bra låt, förklarar Claes.

På frågan när de ska göra ”en riktig jävla allsång” säger Tommy snabbt att den redan är gjord och syftar på temperaturen. Förklaringen var kort.
– Vi gjorde ju en riktig jävla allsång. Vi fick igång publiken. Det var framåt och bakåt, August och Lotta och det var ju jätteroligt. Vi har redan gjort det.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *