Malmö först ut under Melodifestivalturnén 2014

Sommaren är i det närmsta slut. Det innebär, förutom att tåg och bussar fylls med mer eller mindre brunbrända resenärer som upptäckt att det finns ett vanligt liv efter sommarlov och semester, att förstås även allt drar igång igen kring Melodifestivalen. samtidigt som bidrag till nästa år börjat trilla in släpps nu städerna för 2014 års turné.

Att turnén skulle landa i Göteborg, Malmö och huvudstaden var ingen nyhet. Snarare stopp man räknat med. Örnsköldsvik har det faktiskt gått rykten om tidigare men inget jag kunnat bekräfta, mer än att en bekant tigit som en mussla men något roat när jag nämnt vilka städer jag ”visste om”. Vilket knappast minskade nyfikenheten om  man säger så…

Nu står det officiellt klart att även Övik är en av de lyckliga städerna. De sista två städerna som får finbesök är Linköping som fått besök några gånger tidigare samt nykomlingen Lidköping som nu alltså även de hamnar på Melodifestivalkartan. Malmö har varje år sedan 2009 fått stå värd för en semifinal tack vare Malmö arena. Det har alltid handlat om just den fjärde semifinalen. Det som därför var det kanske mest överraskande när nyheten om städerna kom innebär att Malmö istället för att avsluta semifinalerna i år kommer öppna upp alltihopa med den första semifinalen. Vad det beror på? Jag har ingen aning. Det skulle kunna vara så enkelt som att Malmö arena är uppbokad till Malmö Redhawks på söndagen och att det skulle bli för tight med Melodifestivalen i samma arena kvällen före. Dock brukar hockeymatcher ibland flytta på sig så kanske att det var ett strategiskt drag för att röra om i grytan och få bort Malmö som ”det säkra kortet för semifinal fyra”.

När det gäller finalen är väl Stockholm ändå självskriven som ort och liksom förra året heter arenan Friends arena. Som Louise Hoffsten bland annat tyckte kändes lite för stor egentligen men som samtidigt  innebar att fler kunde få biljett till finalen än om den varit i Globen. Det mest intressanta blir dock att se vad Lidköping har att bjuda på och hur staden kommer att visa upp sig. Många mindre städer har en förmåga att dra nytta av att något stort händer på orten och förhoppningsvis är Lidköping inget undantag.

Städerna som besöks under Melodifestivalen är följande:

Semifinal 1: Malmö, Malmö arena, 1 februari.

semifinal 2: Linköping, Cloetta center, 8 februari.

Semifinal 3: Göteborg, Scandinavium, 15 februari.

Semifinal 4: Örnsköldsvik, Fjällräven arena, 22 februari.

Andra chansen: Lidköping, Sparbanken Lidköping arena, 1 mars.

Final, Stockholm, Friends arena, 8 mars.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *