Drygt 100 bidrag fler än förra året inskickat

Japp! Ännu ett steg mot nästa års festival har nu tagits, i och med att möjligheten för alla kompositörer att skicka in bidrag nu har stängts. Årets siffra hamnade på 2628 stycken. Det är drygt 100 fler än förra året. Christer Björkman är nöjd med antalet.

– Det är roligt med engagemanget och även om det är några fler bidrag än förra året så är det fotfarande en hanterbar massa, säger han i ett pressmeddelande.

Mellan 2004-2012, med en liten dipp under 2010, trillade det in över 3000 bidrag/år.

Fram till det att juryn och svt plockat ut alla tävlingsbidrag får nu de kompositörer och en del schlagerrävar vackert bita på naglarna i väntan på besked. 15 stycken samt en ifrån allmänhetens tävling ska nu plockas ut. De övriga 16, där finalisten från Svensktoppen nästa ingår, tas ut av svt.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *