På plats när Top Cats tog sista finalplatsen i Alla tiders hits

Top Cats (Bild tagen med Sony Experia)

En lugn lördagskväll förbyttes hastigt och lustigt till ett besök i tv-huset på direktsändningen av Alla tiders hits. Detta eftersom en annan blivit tvungen att hoppa av och det fanns en plats över. Det var inget svårt beslut, bara att tacka ja och möta upp de andra kamraterna på plats.

Detta innebar också att jag fick beskåda live hur de sköna Rockabilly-grabbarna i Top Cats tog den sista finalplatsen inför nästa veckas final. Medan Sten och Stanley gjorde en trist cover på en av Tomas Ledins alla hits tyckte jag att man knappt hörde vad Vera Vinter sjöng i sin annorlunda version av Snön faller och vi med den, åtminstone inte i studion.

De två favoriterna var Top Cats i deras fräna version av Det kan väl inte jag rå för som France Gall gjorde i ursprungsversion på franska i Eurovision Song Contest (Poupee de Cire, Poupee de Son, Luxemburg 1965) samt Idde Schults som gjorde Är det konstigt att man längtar bort till sin egen i en väldigt bra version. Just dessa två visade sig också hamna på de två första platserna men i detta programmet går endast ettan till final så Idde fick se sig besegrad.

Top Cats kom också ut en sväng efter programmet så jag passade på att småprata lite med killarna. Det visade sig bland annat att minst en, sångaren Jon, har lyssnat på det franska originalet samt har full koll på att France Gall till och med vann Eurovision med den låten. Nu siktar de, enligt SVT själva, mot Melodifestivalen. Man kanske borde ge de ett ESC-quiz om de kommer med 2014…? 😉

Top Cats gör nu artister som Jessica Andersson och Andreas Johnson sällskap i nästa veckas final, där 5/8 har tävlat i Melodifestivalen och en (Timo) varit mellanakt.

Nu ska kvällen avslutas med att glutta in Robin Stjernbergs nysläppta video till hans Pieces, äta varma mackor och bara varva ner lite.

Dessa tävlar i Alla tiders hits-finalen nästa lördag:
Jessica Andersson – Ingen kan älska som vi
Panetoz – När vi två blir en
Timo Räisänen – Lyckliga gatan
Fatboy – FF
Andreas Johnson – Vintersaga
Nicke Borg och Shirley Clamp – Om du lämnade mig nu
Top Cats – Det kan väl inte jag rå för

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *