Timo Räisänen stod som segrare i Alla tiders hits

Timo Räisänen

Det blev Timo Räisänen som när det väl var dags för final var den som fick allra bäst betyg och till slut kunde lyfta vinstskulpturen. Hans version av Lyckliga gatan fick hela 4,2 i betyg.

Timos version av Anna-Lena Löfgrens Lyckliga gatan var både stark och fick nytt liv i denna modernare version. Den gick också uppenbarligen hem väldigt bra med tanke på hur högt betyg som gav honom. Kampen efter honom var mer jämn. Som delad tvåa placerade sig Nicke Borg & Shirley Clamp samt Andreas Johnson.

Nicke och Shirley gjorde en snabb lite rockig version av Om du lämnade mig nu där deras samspel och känsla under framförandet fick mig och uppenbarligen en stor del av svenska befolkningen på fall. Andreas Johnson däremot gav sig på Vintersaga skriven av Ted Åström som även satt i publiken under kvällen.

Sedan radade de övriga upp sig tätt bakom. Först ut på scen under kvällen var emellertid Panetoz med Gyllene tiders När vi två blir en. De hann knappt ta plats innan publiken ombads resa sig upp. Det var ett rejält drag i studion när de gjorde om låten till deras egen, som faktiskt skulle kunna platsa på deras skiva utan problem tillsammans med deras andra hits. Av den anledningen var det lite förvånande att de inte blev bättre än sexa av totalt sju.

Jessica Andersson som fyllde 40 när klockan slog över från lördag till söndag hade valt Ingen kan älska som vi och gjorde den i en riktig härlig version mycket tack vare hennes energi i låten.

Kvällens två enda gamla hitlåtar som nu fått en tuff Rockabillyklädsel, Fatboys FF och Top Cats svängiga version av Det kan väl inte jag rå för, placerade sig på var sida om Panetoz på den nedre delen i resultatlistan. Kvällen till ära hade Top Cats tagit en en sjätte medlem med tvättbräda, vilket var litet kul inslag i deras låt.

 

 

Timo som tydligen var ganska segerviss till en början fick lämna den känslan när det blev kamp om segerplatsen. Innan programledarna Niklas Strömstedt och Karin Adelsköld till slut ropade ut vinnaren var inte hans seger så självklar.
– Det var ju några andra som gick om mig. Jag ledde ju så himla mycket men så var det några andra som nådde upp. Jag kanske inte har det här i min hand som jag trodde, tänkte jag.

Trots dessa tankar så var han inte särskilt nervös. Däremot har låten innehållet flera svårigheter för honom.
– Det som jag tycker jag o Mattias har lyckats med, det är att vi har fått det och låta så naturligt som det gör men… den låter verkligen som den ska låta. Det var inte alls självklart från början. Sen är den ganska hög att sjunga fast det har gett sig med tiden. I början var den jättejobbig att sjunga men övning ger färdighet, konstaterar vinnaren av Alla tiders hits 2013.

Resultatlistan:
1. Timo Räisänen – Lyckliga gatan 4,2
2. Nicke Borg/Shirley Clamp – Om du lämnade mig nu 3,8
3. Andreas Johnson – Vintersaga 3,8
4. Jessica Andersson – Ingen kan älska som vi 3,7
5. Top Cats – Det kan väl inte jag rå för 3,7
6. Panetoz – När vi 2 blir 1 3,4
7. Fatboy – FF 3,2

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *