Sanna och Elisa – En veteran och en debutant

Elisa

Elisa som ganska  nyligen vann Körslaget ger sig nu in i en helt annan, lite större lek med något högre konkurrens om man säger så. Hon är en av årets debutanter även om scener knappast är något nytt för henne och hon tycker det ska bli jätteroligt att vara med. Ännu är inte startordningen klar men en plats i det främre startfältet är mest lockande.
– Det är klart det är skönt att vara i början men det spelar nog ingen roll tror jag. Det viktiga är att man fokuserar på sig själv och vad man ska göra.
Låten beskrivs som glad och härlig och en låt man förhoppningsvis kommer vilja dansa till den. Dessutom bör du lyssna lite extra på själva texten då den är ironisk.
– Det handlar om hur man hämnas på en riktig casanova. En fyndig text, en historia man behöver lyssna på.
Elisa tycker att startgruppen i Malmö känns jättebra.
– Sen kan man inte säga nåt förrän man hört låtarna men det känns bra, förtydligar hon.

Sanna Nielsen

Sanna Nielsen är däremot ingen debutant, långt ifrån. I och med nästa års deltagande blir det hennes sjunde gång sedan 2001. Vad är det som får henne att komma tillbaka till festivalen kan man undra. Svaret har hon redan klart för sig och det låter så självklart.
– Det var ju för att jag fick en låt jag kände att ”ja men den här kan jag…”. Det är en utmaning för mig också. Det är inte bara att gå in och damma av den. Jag måste komma dit förberedd och verkligen ha sjungit på den väldigt ofta och mycket.
Fredrik Kempe, David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah har specialskrivit låten Undo till just Sanna. En powerballad med lite vemod i texten o brustet hjärta men samtidigt ett hopp om att få komma till en annan plats i livet än man är nu.
– Det är en ära  att man får specialskrivna låtar till en och jag känner att jag verkligen har ett ansvar att försöka få ut den här låten på 3 minuter.
I hennes huvud finns just nu en massa planer som de ska sätta sig ner och gå igenom för att se vad de vill ha men hon är redan klar på en punkt.
– jag vill ha det så avskalat som möjligt och låta rösten tala. Det kommer säkert finnas lite liknelser i numret men det är så pass många år sedan och det här är en helt annan typ av ballad så vi ska försöka bygga numret lite annorlunda.
För tillfället är hon ute på turné också men det kommer hinnas fira jul hemma mellan allting.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *