CajsaStina firar 20 år med att utmana sig själv

 

CajsaStina Åkerström är också en av årets debutanter, men har en lång karriär bakom sig. Den började redan 1994 med att hon släppte sitt debutalbum ”CajsaStina” där bland annat Fråga stjärnorna ligger med. 2014 heter hennes debut i Melodifestivalen En enkel sång. Det är en avslappnad, glad sångerska som jag presenteras för.

Du är debutant i dessa sammanhang. Hur känns det att hoppa på Melodifestivalen?
– Jag har hållit på 20 år i branschen. Nästa år firar jag 20 år som artist kan man säga. Man måste ju utmana sig själv och det här är en, den bästa o största mest spännande utmaningen man kan göra så att jag är väldigt, väldigt glad. Det är en ynnest att få vara med helt enkelt.

Varför valde du att testa lyckan just nu?
– Det är så att jag varit tillfrågad i många år, men det har varit andras låtar och de har varit helt okej. I år hade jag, fick jag till en bra låt som jag känner att jag själv verkligen kan stå där o göra. Det är mina egna ord min egen musik o som låtskrivare då och det var extra kul. Det var därför jag verkligen tackade ja i år.

Du nämnde att det varit andra låtskrivare, föredrar du att sjunga dina egna låtar?
– Ja, just i och med att det är en… ett forum där även själva låtskapandet på något sätt bedöms så känns det väl lite fånigt om jag inte skrivit själv på något sätt. Det är ändå det som ligger i botten och det gör väl också att man blir ännu mer jag när man står där.

Innan du skickade in låten, frågade du stjärnorna då?
– Frågade stjärnorna, ehh… säger CajsaStina och skrattar lätt. Ja… ja det gör jag lite hela tiden kan man säga men, njae.

Berätta lite om din låt, En enkel sång?

Det är en självbiografisk låt till stora delar, handlar om möten och avgörande ögonblick i livet.

Det som nu ligger framför henne är förberedelser och åter förberedelser inför februari då musikfesten drar ut på sin turné och CajsaStina är redo.
– Det är bara att börja nu. Det är en lång resa, en härlig resa.

Publicerat av

Diana Wikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *