Jessica & Dr. Alban i duett i Melodifestivalen

 

Jessica Folcker ch  Dr.Alban är gamla bekanta, faktiskt sedan Jessica var 14 år. De har jobbat ihop tidigare men det här är första gången de ger sig in i Melodifestivalen tillsammans. För Dr. alban blir det dessutom debut. Just denna förmiddag bar de bägge guld från topp till tå nästan och glittrade mest av alla.

– Jag har jobbat med Alban för länge länge sen, i många år och sen blev det en paus. Jag gjorde min karriär och han gjorde sin karriär. Sen har vi en gemensam vän som skrivit den här grymma låten till oss som vi båda tyckte väldigt mycket om. Det var självklart att vi tackade ja till att göra den tillsammans.

Dr. Alban känns för dagen väldigt avslappnad när han talar om hur det känns att nu ge sig in i leken.
– Ja någon gång får man väl göra det. Det är ju, det känns rätt att göra det med Jessica och en låt som vi båda tror på.

Jessica har varit med två gånger tidigare men inte tagit sig till final hittills och skrattar när ämnet revansch tas upp.
– Det är ju det som är så härligt nu för jag har själv kommit till insikt att förr, för länge sen när jag var med, då tänkte jag mer tävlingsmoment och så. Idag handlar det om låten och det här framförandet och att vi och tar det här fantastiska och bästa tillfället att dela med oss av låten. Det är ju Sveriges största musiktävling.

Dr. Alban är av samma åsikt och håller med sin kvinnliga duettpartner. Jessica beskriver låten i stora drag.
– En härlig låt som man dras med i. Den har ett go, en flirt med tiden från förr vad Alban gjorde innan han började och vad jag gjorde också. En liten nostalgitripp kan man säga.

Kommer ni ta med er guldet upp på scenen i februari?
Det får vi se! Det är en överraskning, säger Jessica och skrattar.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *